Ronaldo se konačno oglasio o nastavku karijere i Portugalu: Reći ću za sada samo ovo...

11.12.2022

15:19

0

Dugačka i emotivna poruka najboljeg fudbalera svih vremena

Ronaldo se konačno oglasio o nastavku karijere i Portugalu: Reći ću za sada samo ovo...
Kristijano Ronaldo plače posle eliminacije - Copyright AP Photo/Thanassis Stavrakis

Oglasio se konačno i Kristijano Ronaldo. Dan nakon eliminacije njegovog Portugala sa Svetskog prvenstva u Kataru i progovorio o svojoj budućnosti.

Pošto u februaru puni 38 godina, svi su se pitali da li je ovo oproštaj najboljeg fudbalera svih vremena od reprezentacije, a sada je on progovorio o svemu:

- Osvajanje Svetskog prvenstva sa Portugalom je bio moj najveći i najambiciozniji san u karijeri. Na sreću, osvojio sam mnogo međunarodnih titula, uključujući i onaj sa Portugalom, ali stavljanje imena naše zemlje na najviši nivo je bio moj najveći san.

Borio sam se za to. Borio sam se jako za taj san. U pet nastupa na Svetskim prvenstvima tokom 16 godina, uvek uz sjajne igrače i podršku miliona Portugalaca, dao sam sve. Sve što sam imao na terenu. Nikada nisam okretao leđa od borbe i nikada nisam odustao od tog sna.

Nažalost, taj san se juče završio. Nema svrhe reagovati burno. Samo želim da svi znaju da je mnogo toga rečeno, mnogo napisano, mnogo nagađano, ali moja posvećenost Portugalu se nije ni na trenutak promenila. Uvek sam bio još jedan od onih koji se bore za svačiji cilj i nikada ne bih okrenuo leđa mojim saigračima i mojoj zemlji.

Za sada, nema se šta mnogo više reći. Hvala, Portugale. Hvala, Katare. San je bio divan dok je trajao… Sada se nadam da ću biti dobar savetnik i dozvoliti svima da sami donesu zaključak – napisao je Ronaldo.

On nije eksplicitno rekao da se povlači, ali je o reprezentativnoj karijeri pričao u prošlom jeziku, a sebi je dodelio ulogu savetnika, tako da deluje da je ovo zaista kraj…

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike