Nema Benzeme, tu je Žiru! Heroj Francuske je ponosan!

10.12.2022

22:27

0

Autor: 24sedam

Iskusni napadač postigao je gol odluke u 78. minutu

Nema Benzeme, tu je Žiru! Heroj Francuske je ponosan!
Žiru postiže gol za pobedu nad Engleskom - Copyright Tanjug/AP Photo/Christophe Ena

Olivije Žiru je heroj Francuske. Iskusni napadač je rešio utakmicu četvrtfinala sa Engleskom, u drugom poluvremenu. Imali su Englezi šansu za izjednačenje, ali je Hari Kejn promašio sa bele tačke. Tako da je Žiruov gol presudio.

- Ovo je čudesno, izuzetno  dobro smo se branili kad smo poveli, podsetilo me to na utakmicu sa Belgijom 2018, nažalost je dosuđen taj penal, ali smo verovali u pobedu i uspeli - kazao je Žiru kome je u 78. minutu fantastično centrirao Antoan Grizman.

- Poslao mi je sjajnu loptu. Toliko sam ponosan. Večeras smo odigrali veliku utakmicu. Znali smo kakav je potencijal ove mlade engleske generacije. Imaju sve - zaključio je Žiru.

Podsetimo, Francuska nije mogla da računa na povređenog Karima Benzemu, ali je Žiru pokazao da je u odličnoj formi, Dao je dva gola Australiji u grupi, a kasnije u osmini finala i jedan Poljskoj.

Francuska, aktuelni šampion sveta, u polufinalu će igrati protiv Maroka. Ovaj duel zakazan je za sredu, a drugo polufinale Argentina - Hrvatska dan ranije.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike