KRAJ 8. dan Mundijala: Filkrug sačuvao Nemce i veliki san, Maroko priredio senzaciju!

27.11.2022

22:57

0

Sva dešavanja 8. dana Mudijala u Kataru

KRAJ 8. dan Mundijala: Filkrug sačuvao Nemce i veliki san, Maroko priredio senzaciju!
Morata savladao Nojera - Copyright Tanjug/AP Photo/Petr David Josek

 

Derbijem dana i podelom bodova Španije i Nemačke, okončan je i osmi dan na Svetskom prvenstvu u Kataru. Nemci su jurili trijumf kako bi ostali u igri za plasman u nokaut fazu, pa sa jednim bodom, zavise od rezultata iz drugog meča.

Pre velikih šampiona, na terenu su bili i Hrvati, koji su sa 4:1 savladali Kanadu, a meč je obeležilo provokativno skandiranje Milanu Borjanu.

Ni ovaj dan nije prošao bez iznenađenja, pa je tako Maroko sa 2:0 bio bolji od ekipe Belgije  dok je Kostarika savladala Japan.

 

BLOG UŽIVO:

21.53 - Kakva prilika za Sanea i samo korner! Simon je već pao, ali se Nemac odlučio da završi sam, a ne na asistenciju, na kraju, Španija - Nemačka 1:1

21.40 - Nemci stižu do izjednačenja! Filkrug je kruniosao ofanzivu pancera i "pocepao" mrežu Simona

21.38 - Još jedna prilika za pancere, ali Kimih samo do živog zida

21.30 - Nemci nadomak pogotka, ali loša završnica. Musijala je bio sebičan, Simon se dobro postavio

21.20 - Prelep gol Španaca. Alba do Morate, Zile kasni i Nojer sam nije mogao ništa, 1:0!

21.13 - Nemci sve opasniji, ali udarac Kimiha, brani Simon

20.59 - Dejan Lovren nije želeo da komentariše uvrede na račun Borjana, ali je istakao da nema ništa protiv meča sa Srbijom u četvrtfinalu, koji bio kao i do sada bio "na nož."

20.57 - Strelac drugog pogotka za Hrvatsku u meču sa Kanadom, Marko Livaja, posvetio je gol pokojnom ocu.

- Gol posvećujem pokojnom ocu. Bio sam dosta vezan za njega i bilo je teško sve to da preživim. Kad si dete maštaš o ovakvoj pozornici i davanju gola. Na kraju je to bio bitan gol za preokret, ali ništa još nije rešeno - rekao je napadač nakon meča.

20.45 - O uvredama na meču sa Hrvatskom, oglasio se i golman Kanade, Milan Borjan i istakao da je reč o navijačima koji su primitivci.

20.39 - Nemačka je stigla do pogotka, koji je nakon velikog slavlja poništen. Ipak je bio ofsajd, pa je usledilo i slavlje Španaca na tribinama!

20.32 - Veliki promašaj Toresa! Podigao je sudija zastavicu nakon šuta, ali utisak o velikom promašaju se ne potiskuje. Bio je napadač u srcu šesnaesterca, Nojer se tek vratio na liniju, ali visoko preko gola

20.24 - Nemci sve opasniji, ali šut Gnabrija završava pored gola

20.18 - Španci za sada bolji. Lopta je u njihovim nogama i diktiraju tempo, Nemačka sporije prebacuje težište igre u polje rivala

20.07 - Olmo pogađa prečku, Nojer umalo da kapitulira

 

19.57 - Hrvatski mediji opleli po golmanu Kanade i Crvene zvezde, Milanu Borjanu. Nakon meča na Mundijalu, hrvatski portali o Borjanu pisali kao o "kontroverznom zvezdašu iz Knina".

19.54 - Uskoro će na terenu i Španija i Nemačka, prvi veliki derbi na ovom Mundijalu!

19.33 - Na tribinama tokom meča Hrvatske i Kanade izložene zastave prozivke Milana Borjana. Golmanu je takođe i skandirano sa tribina, na više načina su pokušavali Hrvati da ga dekoncentrišu.

19. 22 - Kapiten fudbalske reprezentacije Belgije, Eden Azar, nakon poraza od Maroka istakao je da je ekipa razočarana.

- Svi smo razočarani. Hteli smo da se kvalifikujemo ove nedelje, ali smo naišli na veoma dobar tim iz Maroka. Svaka im čast. Moraćemo da se psihički oporavimo, odmaramo i daćemo sve od sebe u narednom meču protiv Hrvatske - rekao je Azar.

18.57 - Gotovo je, Hrvati slave sa 4:1.

18.54 - Evo Hrvata i do četvrtog gola! U polu-kontri, Oršić je dodao do Majera, a ovaj potvrdio ubedljivu pobedu, 4:1!

18.53 - Imali su Kanađani nekoliko prilika u finišu, da su imali i više sreće, smanjili bi razliku, ali je ovako Livaković upisivao intervencije

18.30 - Ponovo Kramarić, njegov treći gol, a drugi priznati. 3:1, nemoćan je bio Borjan, loša reakcija odbrane Kanade.

17.43 - Livaja režirao preokret Hrvata, Borjan ništa nije mogao, 2:1

17.35 - Kramarić! Ništa Borjan nije mogao da uradi, od 36. minuta je nerešeno. Idemo iz početka.

17.26 - Hrvati stigli do izjednačenja preko Kramarića, ali ipak ofsajd. Jedan igrač Hrvatske je bio u nedozvoljenoj poziciji

17.17 - Dragan Stojković Piksi odgovorio i na peckanje kapitena Brazila Tijaga Silve, koji je nakon meča Srbije i karioka istakao da bi orlovi bolje prošli, da su analizirali njegovu ekipu.

17.07 - Dinamično je na meču Kanađana i Hrvata, igra se brzo, nižu se šanse, a za sada je opasnija ekipa Milana Borjana

17.02 - Dva minuta bila su dovoljna Kanađanima za vođstvo! Dejvis nakon kontre iznenadio Hrvate!

16.48 - Uskoro će na teren i fudbaleri Hrvatske i Kanade

16.41 - Pred meč sa Srbijom oglasio se i selektor Kameruna Rigobert Song i istakao da je pratio orlove, kao i da je svestan šta poraz u tom meču znači.

16.39 - Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi i golman Vanja Milinković-Savić, govorili su na konferenciji za medije o meču sa Kamerunom.

Printscreen/RTS
 

15.57 - Kakvi šokovi, Maroko je pobedio! Belgiji preti eliminacija. Abdelhamid Sabiri i Zakarija Abuhlal su heroji Maroka. 

 

https://www.youtube.com/watch?v=_jzP0lDdSoE

 

15.52 - Abuhlal daje gol u nadoknadi vremena i potvrđuje trijumf Maroka! Kakva senzacija!

15.34 - Sabiri je dao gol za Maroko posle slobodnog udarca i to samo pet minuta pošto je ušao u igru! 

12.56 - Nova senzacija na Mundijalu. Kostarika iznenadila sve i pobedila Japan sa 1:0, selekciju koja je u prvom kolu slavila protiv Nemačke. Čoivek odluke bio je Fuler u 81. minutu.

 

https://www.youtube.com/watch?v=wtVmgrlUzKc

 

11.12 - Prema današnjim informacijama iz Katara svi igrači su trenirali, a to znači da su na njemu bili Aleksandar Mitrović, Dušan Vlahović, Sergej Milinković-Savić, kao i Filip Kostić .

10.23 - Talibani su zaradili milione od organizacije Mundijala tako što su obezbedili građevinsku opremu za izgradnju stadiona u Kataru, piše engleski Telegraf. 

10.00 - Predsednik UEFA Aleksandar Čeferin govorio je o Mundijalu, napominjući da nije dobra ideja da se šampionat održava u zimskom periodu.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: M. N.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike