Hrvatski mediji udarili na Borjana: Kontroverzni zvezdaš iz Knina, kad vidi kockasto, malo mu se zavrti!

27.11.2022

18:57

0

Detalji nakon meča podigli buru

Hrvatski mediji udarili na Borjana: Kontroverzni zvezdaš iz Knina, kad vidi kockasto, malo mu se zavrti!
Milan Borjan - Copyright Tanjug/AP Photo/Themba Hadebe

Kapiten Crvene zvezde i golman Kanade, Milan Borjan, izazvao je veliku pažnju na meču drugog kola grupne faze na Svetskom prvenstvu u Kataru. Osim što je doživeo niz uvreda sa tribina, a hrvatski navijači su izložili i provokativnu zastavu, ništa drugačije nije bilo ni u prenosu meča na hrvatskim televizijama, ali ni ono što je moglo da se pročita na portalima posle utakmice.

Kanađani su dobro otrovili taj duel i nakon 80 sekundi vodili sa 1:0, ali je rival ubrzo konsolidovao svoje redove i stigao do preokreta, a na kraju i ubedljive pobede, 4:1.

Međutim, umesto fokusa na svojoj ekipi i pobedi, Hrvatima je Borjan bio zanimljiviji.

- Osim što je slab poznavatelj geografije, Borjan mi ne uliva sigurnost. U par reakcija je bio nesiguran, a kad vidi kockasto, malo mu se i zavrti - rekao je komentator HRT-a Joško Jeličić, a prenela "Slobodna Dalmacija".

Ni portal Index.hr nije bio ništa blaži, pa su tako o Borjanu pisali kao o "kontroverznom zvezdašu iz Knina", uz citat Jeličićevih reči da "Ne uliva baš poverenje ni kao golman".

A sve to "izazvano" je izjavom koju je pre nekoliko godina Borjan dao.
 
- Nisam rođen u Hrvatskoj, rođen sam u Krajini, Dalmaciji. To je bilo srpsko mesto. Ja sebe opisujem kao nekoga ko je rodom iz Srbije, iz Dalmacije, ali osećam se kao Kanađanin jer sam tamo proveo puno godina - rekao je tada Borjan, koji je kao dete iz Knina sa porodicom najpre stigao u Beograd, a potom se preselio u Kanadu.
 
Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike