Filkrug je heroj Nemačke! Doneo remi sa Špancima i spasao pancere blama i eliminacije u grupnoj fazi!

27.11.2022

21:15

0

Autor: A. S.

Da li će igrati u nokaut fazi ne zavisi samo od ekipe Hansija Flika

Filkrug je heroj Nemačke! Doneo remi sa Špancima i spasao pancere blama i eliminacije u grupnoj fazi!
Niklas Filkrug - Copyright Tanjug/AP Photo/Luca Bruno

Fudbaleri Španije i Nemačke remizirali su derbiju dana u okviru drugog kola grupe E na Svetskom prvenstvu u Kataru, 1:1.

Pancerima je u ovom meču bio potreban ceo plen kako bi sa sigurnošću ostali u igri i sami odlučivali o nokaut fazi, ipak i bod, koji im je doneo Niklas Filkrug, nije za potceniti.

Španije je bolje ušla u meč, konstantno se igralo pre Nojerovim golom, ali je iskusni čuvar mreže odolevao. A potom su preko Ridigera stigli do prednosti krajem prvog dela igre, međutim, ispostavilo se da je bio u ofsajdu, pa je glavni arbitar meča poništio pogodak.

Početkom drugog dela na teren je ušao Alvaro Morata i nakon samo šest minuta, doneo Špancima veliko slavlje. Delovalo je tada da će Španija lako i do drugog pogotka i sigurnog trijumfa, ali se Nemačka probudila i zaigrala ofanzivnije.

Sve češće se igralo pred golom Simona, Kimih je predvodio ofanzivu, a i lopta je bila mnogo više u posedu pancera, za razliku od prvog poluvremena.

Musijala je mogao da donese izjednačenje, ali je bio sebičan, a nekoliko minuta kasnije u heroja nacije izrastao je Niklas Filkrug.

Donedavno nepoznat široj fudbalskoj javnosti, danas je sačuvao Nemce od blama i eliminacije posle samo dva meča na Svetskom prvenstvu.

Igrao se 83. minut kada je na asistenciju Musijela savladao Simona. Nemci su tada preuzeli inicijativu i do kraja meča napadali. U nadoknadi vremena Sane je u polu-kontri učinio više od pola posla, ali kada se našao u prilici da asistira, želeo je da sam završi akciju, pa je umesto pogotka dobio korner, koji nije realizovan.

Na kraju poštena podela bodova timova koji su kroz istoriju velikih takmičenja uvek u samom vrhu.

Da li će se Nemci dokopati nokaut faze, a potom i visokog plasmana, ovog puta zavisi i od rezultata u drugim mečevima.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike