KRAJ 7. dana Mundijala: Mesi je čuvar Argentininog sna na Mundijalu! Mbape odveo Francuze u osminu finala!

26.11.2022

22:52

0

Autor: 24sedam

Pobede Australije i Poljske u prva dva meča na Mundijalu

KRAJ 7. dana Mundijala: Mesi je čuvar Argentininog sna na Mundijalu! Mbape odveo Francuze u osminu finala!
Lionel Mesi slavi gol protiv Meksika - Copyright Tanjug/AP Photo/Ariel Sćalit

Fudbaleri Saudijske Arabije, nagrađeni sa luksuznim "Rols-rojsevima" od princa, jurili su novu senzaciju na Mundijalu u Kataru protiv Poljske.

Levandovski i društvo, ipak, uspeli su da slave (2:0) u meču u kojem su morali da pobede kako bi ostali u borbi za nokaut fazu takmičenja.

Argentinci su svoje pravo na kiks ispucali u prvom meču i večeras su imali mač nad glavom protiv Meksika. Srećom po njih, imali su i maestralnog Lea Mesija, koji ih je golom i asistencijom izvukao iz ponora i ostavio ih da sanjaju Zlatnu boginju (2:0).

Danska je razočarala protiv Tunisa u prvom kolu, a Francuzi nisu nikako ekipa protiv koje bi trebalo da se vadite. Osetili su to na svojoj koži Eriksen i drugovi, iako ih nije mnogo delilo od boda protiv vladajućeg svetskog prvaka, kojem je tri boda (2:1) doneo Mbape u samoj završnici meča.

U prvom meču dana Australija je slavila mininalnu pobedu protiv Tunisa.
 

BLOG UŽIVO:

23.37 - Nije bilo mnogo dileme oko toga ko je dobitnik 7. dana Mundijala - Leo Mesi!

23.15 - Veliki skandal u grupi Srbije na Mundijalu u Kataru! Reprezentativcu Švajcarske kamenovali kuću zbog gola protiv Kameruna!

22.58 - Gubitnik 7. dana Mundijala je vezista Saudijske Arabije Salem Al Davsari, koji je promašio penal protiv Poljske pri minimalnom vođstvu rivala.

22.26 - Izabrali smo za vas najbolje fotografije 7. dana Mundijala.

21.57 - KRAJ!!!! Argentina je pobedila Meksiko 2:0 i ostala u borbi za osminu finala Mundijala u Kataru.

21.48 - GOOOOOL!!!! Argentina je živa! Gaučosi su na pragu prve pobede na Mundijalu, pošto je pravom lepoticom Enco Fernandez duplirao vođstvo u 87. minutu.

21.25 - GOOOOOL!!!!! Magija Lea Mesija. Prva zvezda Argentine je izuzetno preciznim šutem sa 20-ak metara matirao Očuo i doneo "gaučosima" toliko potrebno vođstvo.

20.55 - Nejmar objavio fotografiju povređenog skočnog zgloba.Izgleda baš gadno, pitanje je kada će ponovo na teren.

20.48 - Prvo poluvreme utakmice Argentina - Meksiko završeno je bez golova. Igra se izuzetno oštro i "bez pardona".

20.10 - Loše vesti iz Katara, Piksi ne može da računa na Vlahovića. I Sergej pod znakom pitanja.

20.00 . Počela je utakmica Argentina - Meksiko! Mesi i ekipa moraju da pobede.

19.50 - Navijač Velsa preminuo nakon poraza od Irana.

19.24 - Emotivni Miloš Degenek, prisetio se životnog puta do pobede na Mundijalu.

19.00 - Skandalozno i nebulozno saopštenje Albanaca.

18.57 - Kraj utakmice Francuska - Danska! Golovima Mbapea Trikolori su pobedili sa 2:1 i postali prvi siguran učesnik osmine finala Svetskog prvenstva.

18.44 - Mbape svojim drugim golom vraća prednost na stranu Francuske. U toku je 86. minut.

18.27 - Šest minuta trajala je prednost Francuske. Kristensen je brzo izjednačio. Zakucao je loptu glavom u mrežu Trikolora.

18.21 - Francuska je povela protiv Danske. Strelac Kilijam Mbape posle brze akcije i nekoliko razmenjenih pasova sa Teom Ernandezom. Igrao se 62. minut.

18.15 - Poznato je ko će suditi na utakmici Srbije i Kameruna. Za tog čoveka verovatno nikada niste čuli.

17.50 - Na poluvremenu utakmice Francuska - Danska nema golova.

17.39 - FIFA će da kazni Srbiju zbog zastave?!

17.26 - Srpski reprezentativci otkrili šta im je Piksi rekao na treningu.

17.01 - Počeo je duel Francuske i Danske.

16.04 - Poljska savladala Saudijsku Arabiju sa 2:0. Levanodvski postigao prvi gol na svetskim prvenstvima.

16.00 - Dejan Rambo Petković posetio Orlove i preneo im važnu poruku!

15.47 - Odbili su Poljaci sve napade Saudijske Arabije i golom Roberta Levandovskog u 82. minutu došli veoma blizu osvajanja tri boda.

15.17 - Poruka heroja Australije krije najlepšu priču sa Mundijala!

15.09 - Tvorac nekoliko navijačkih himni, poznati beogradski muzičar Inspektor Blaža upoznao je svoje pratioce na Instagramu sa lepotama Kameruna, ali zbog toga njihov nacionalni tim ne može da dobije popust u Kataru.

14.53 - Igra se deset minuta nadoknade vremena na meču Poljska - Saudijska Arabija.

14.48 - Poljska vodi golom Zjelinskog u 39. minutu posle asistencije Levandovskog. Saudijska Arabija je imala sjajnu priliku da izjednači iz penala koji su dobili posle poziva iz VAR sobe. Golman Poljske Šćešni odbranio je udarac sa bele tačke Al Davsarija, a posle toga i odbitak koji je došao do jednog igrača Saudijske Arabije.

14.10 - Saudijci rešeni da naprave još jedno iznenađenje. Prvi deset minuta utakmice protiv Poljske protiče u njihovoj boljoj igri.

14.08 - Dečak Iz Beograda postao je prepoznatljiv u velikom Brazilu nakon njegovog prvog intervjua u kojem je prognozirao pobedu Srbije 3:0. Dobili smo nastavak priče na brazilskom ESPN.

 

 

13.53 - Najbolji strelac Mundijala spreman da rizikuje ozbiljnu povredu samo da bi pomogao reprezentaciji da prođe grupu.

13.00 - Kraj, Australija je pobedila Tunis. Gol odluke postigao je Mičel Djuk u 23. minutu.

12.38 - Navijači Velsa i Engleske muški su se tukli ispred jednog paba na Tenerifama. Dve selekcije juče su odigrali svoje utakmice drugog kola.

12.37 - Za Australiju je od 75. minuta zaigrao bivši igrač Crvene zvezde Miloš Degenek.

12.12 - Igra se drugo poluvreme utakmice Tunis - Australija. Afrički tim vrši pritisak ne bi li izjednačio, budući da Australija od 23. minuta vodi 1:0 golom Djuka.

 

 

12.11 - Kao omladinac u kategoriji igrača U19, Lijanko Vojnović je došao u Srbiju iz Brazila i zaigrao za reprezentaciju zemlje u kojoj rođen njegov deda Jovan koji je prešao okean.

11.32 - Pojedini brazilski mediji počeli su kampanju protiv Nikole Milenkovića zbog povrede Nejmara, a najdalje u tome je otišao list "O Globo".

 

 

Tanjug/AP
 

 

11.23 - Goool, 1:0 vodi Australija, strelac Djuk. Napad preko leve strane, Gudvin je centrirao, lopta je nekog do Djuka zakačila, ali centarfora nije prevarila. Sjajnim udarcem glavom pogodio je suprotni ugao.

Tanjug/AP
 

 

11.01 - Počela je utakmica Tunis - Australija.

10.51 - Vilfrid Mbape, otac fudbalera Pari Sen Žermena i napadača selekcije Francuske Kilijana Mbapea, govorio je o teškom početku karijere svog sina u Monaku.

10.50 - Čuveni golgeter Holandije i Milana Marko van Basten nije želeo da pređe lako preko loše igre ekipe, posebno njenog kapitena Virdžila van Dajka.

10.40 - Bivši reprezentativac Srbije i fudbaler Partizana Zoran "Bambi" Tošić nije bio oduševljen igrom "orlova" protiv Brazila, ali nije izgubio veru u prolaz dalje.

09.11 - Defanzivac Red Bul Lajpciga i reprezentacije Nemačke David Raum dva puta je odbio poziv selektora Hansa Flika misleći da ga zovu ljudi koji su mi tih dana selili stvari iz Hofehhajma u Lajpcig.

08.37 - Defanzivac Barselone Žordi Alba raskinuće ugovor na inicijativu kluba, piše jutros dnevnik Mundo Deportivo.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike