Grujić i Maksimović otkrili suštinu Piksijevog govora posle poraza od Brazila! Ova ekipa je pokazala da zna da igra pod pritiskom!

26.11.2022

16:26

0

Autor: A. Š.

Orlovi veruju u pobedu uoči druge utakmice na Mundijalu

Grujić i Maksimović otkrili suštinu Piksijevog govora posle poraza od Brazila! Ova ekipa je pokazala da zna da igra pod pritiskom!
Marko Grujić i Nemanja Maksimović - Copyright MN Press

Lekcija od Brazila na startu Mundijala u Kataru još odzvanja u glavi Orlova, a da li su je savladali i naučili videćemo već u ponedeljak, kada je pred njima prva, od dve, biti ili ne biti utakmica na planetarnom šampionatu.

Dva dana uoči duela sa Kamerunom, pred predstavnicima medija su se pojavili Marko Grujić i Nemanja Maksimović koji su složni u oceni da je za susret sa narednim rivalom znatno bitnije biti taktički spreman nego fizički.

- Ako uđemo u fizičku borbu, to će više odgovarati ekipi Kameruna. Mislim da je talent na našoj strani, tehnička potkovanost i kvalitet. Treba da igramo našu igru i da probamo da držimo loptu. Mislim da će nas to dovesti do dobrog rezultata – kazao je vezista Porta, dok je fudbaler Hetafea dodao:

- Za nas je najvažnije da taktički budemo spremi i da sa našim kvalitetom možemo da pobedimo. Možda je i bolje što smo izgubili prvu utakmicu na turniru, jer posle poraza uvek se malo spustiš na zemlju, budeš koncentrisaniji… Mislim da taj neuspeh može dobro da nam dođe da budemo maksimalno spremi za Kamerun – rekao je Maksimović.

Ako neko zna kako se dolazi do trofeja na velikom takmičenju posle poraza na startu to su Grijić i Maksimović, koji su sa Orlićima na Novom Zelandu osvojili Mundijalito pošto su u prvom meču izgubili od Urugvaja.

- Znali smo tada da nije kraj, da treba da ostanemo tim, da budemo kao jedan i to smo uspeli, pošto smo pobedili sve utakmice do kraja i osvojili SP. I posle ovog poraza znamo da nije kraj sveta, da imamo još dve utakmice, da imamo realne šanse da prođemo grupu. Bitno je da smo tim, da vlada dobra atmosfera i da ćemo dati maksimum da pobedimo Kamerun – istakao je Maksimović, a slično razmišlja i Grujić.

- Čvrsto verujem da jedna ekipa, ako ima kvalitet i ako je tim, ako vlada hemija između igrača u stručnog štaba, može da se vrati posle neuspeha u prvoj utakmici. Tako je bilo na Novom Zelandu, nadam se da će tako biti i sada jer je ova ekipa pokazala i u Lisabonu i u Oslu da ima kvalitet i da zna da igra pod pritiskom.

Na prvom treningu posle poraza od Brazila selektor Stojković je održao mini sastanak, posle kojeg je njegov govor pozdravljen velikim aplauzom reprezentativaca.

Posle prve utakmice i poraza teško se spava. Čak i ujutru su osećanja pomešana, razmišljali smo puno o utakmici, ali u fudbalu svaki naredni dan se okreće novi list i nema puno vremena za osvrtanje unazad. To nam je i selektor rekao, da moramo da budemo jači nego ikad, složniji nego ikad i da nas ovo ne poljulja već samo dodatno fokusira i pogura dodatno ka cilju i tri boda u ponedeljak - otkrio je deo Piksijevog govora Grujić.

Imao je selektor posle premijernog meča u Kataru određene zamerke na fizički pad pojedinih reprezentativaca, a dodatnu brigu predstavlja mu neizvesnost oko nastupa Sergeja Milinkovića-Savića protiv Kameruna.

- Nije na nama da razmišljamo o tome. Siguran sam da će da Sergej dati sve od sebe da se oporavi do ponedeljka. Svaki vezni igrač u ekipi bi voleo da dobije minutažu i poverenje selektora, ali sve zavisi od Sergeja koji je veoma bitan za ovu ekipu, tako da se nadamo da će biti spreman - kazao je Grujić, dok se Maksimović fokusirao na kondicioni deo pitanja.

Video se fizički pad u drugom poluvremenu, ali mislim da nismo samo mi imali problem s tim… Videli smo i Nemce protiv Japana, i Kamerun protiv Švajcarske. Puno utiče i to što je ovde leto, toplo je, za razliku od vremena u Evropi. Potrebno je malo više vremena da se naviknemo. Svi su dobro, treniraju sa ekipom i spremni su za Kamerun i daće svoj maksimum kao i uvek.

Pre nego što se fokus preselio na Kamerun, novinari u Dohi su iskoristili prisustvo Grujića i Maksimovića da još malo prodiskutuju o Brazilu kroz paralelu sa Mundijalitom. Iz tog finala u selekciji Brazila u Kataru je samo jedan igrač, dok je čak osam Orlića u međuvremenu stiglo do A selekcije Srbije.

- Ispostavilo se da je to bio moj poslednji gol u dresu Srbije, a prošlo je od tada sedam godina, što dovoljno govori u kakvoj sam golgeterskoj formi - kazao je uz osmeh Maksimović, pre nego što je nastavio u ozbiljnom tonu.

- Velika je razlika igrati u mlađim kategorijama i seniorskom fudbalu, pre svega što imate jednu ili dve selekcije, a u seniorskom fudbalu to su najbolji igrači iz 10, 15 generacija. Brazil je jedna od najvećih svetskih sila u fudbalu, imaju veliku bazu igrača koje mogu da koriste u odnosu na nas.

Nisu Orlovi želeli preterano da se bave najavama predsednika kamerunskog saveza Samjuela Etoa kako će njegova selekcija osvojiti Mundijal, već su fokus prebacili na pripremu jednog od ključnih mečeva u Dohi.

Po planu i programu večeras je zakazan prvi video Kameruna, sigurno da će biti i sutra uveče. Ono što je sigurno je da ćemo biti maksimalno spremni, niti sme niti može da nam bude ikakav izgovor, bićemo maksimalno spremi i fokusirani. Kao što svi znamo, neuspeh ne dolazi u obzir i uopšte ne razmišljamo o tome. Moramo da damo sve od sebe, da ispravimo negativne stvari iz utakmice sa Brazilom i da uzmemo tri boda - kazao je Grujić, dodavši da su Kamerunci opasna ekipa.

- Izdvojio bih veznog igrača Angisu koji igra za Napoli. Mislim da je on motor te ekipe i da moramo da odigramo dobro u tom delu terena, da ne dozvolimo njegov protok lopte ka napadačima. Ako u tome uspemo, mislim da nas čeka dobar rezultat.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike