Svađa velikih "Vanova": Van Basten udario na Van Dajka, ovaj mu uzvratio

26.11.2022

08:44

0

Autor: 24sedam

Dva velika igrača Holandije nemaju isto viđenje situacije u kojoj su "narandžasti"

Svađa velikih "Vanova": Van Basten udario na Van Dajka, ovaj mu uzvratio
Copyright Tanjug/AP, Profimedia

Mada su Holanđani posle dve utakmice na četiri boda u svojoj grupi A, nisu oduševili igrom protiv Senegala, još manje jučerašnjim izdanjem u remiju sa Ekvadorom - 1:1.

Čuveni golgeter Holandije i Milana Marko van Basten nije želeo da pređe lako preko loše igre ekipe, posebno njenog istaknutog člana Virdžila van Dajka.

- Kritikujem Van Dajka, jer on tako malo radi. On je veoma dobar igrač, ali mora da preuzima inicijativu. Mnogo priča, ali ne kaže ništa. On je kapiten, zar ne? On je veliki dečko, mora da vodi igrače. Ko je najbolji igrač u timu? To je Virdžil. A pogledajte šta je uradio u fazi poseda. Mora da preuzme kontrolu nad igrom i pojača tempo. Ide presporo. On mora da preuzme mnogo više odgovornosti. Sve što igrači treba rade je da se bore. To je fudbal danas: igrači više ne preuzimaju inicijativu - rekao je Van Basten.

Tanjug/AP, Profimedia
 

 

Van Dajk nije želeo da ostane dužan legedni:

- Mislim da on nikada nije pozitivan! Pa, šta još treba da uradim? Lako je raditi analize iz fotelje nacionalne televizije u Hilversumu. Ne mogu da kažem da sam odigrao fantastično. Uopšte ne mislim tako. Ali pokušavam da vodim tim najbolje što mogu.

Van Dajk i njegovi saigrači sastaju se u poslednjem meču grupne faze protiv Katara, u utorak (16.00 časova).

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike