Mladi Nemac ignorisao dva telefonska poziva, dok nije shvatio ko ga zove: Luda priča Rauma o dolasku u nacionalni tim

26.11.2022

07:51

0

Autor: 24sedam

Mislio da ga zovu radnici koji su mu selili stvari

Mladi Nemac ignorisao dva telefonska poziva, dok nije shvatio ko ga zove: Luda priča Rauma o dolasku u nacionalni tim
David Raum - Copyright Tanjug/AP

Defanzivac Red Bul Lajpciga i reprezentacije Nemačke David Raum dva puta je odbio poziv selektora Hansa Flika misleći da ga zovu ljudi koji su mi tih dana selili stvari iz Hofehhajma u Lajpcig. Bilo je to 2021. godine, neposredno posle transfera u novi klub.

- To je odlična priča. Ja sam tada tek iz druge lige prešao u Hofenhajm, odigrao dva meča, a onda je zazvonio telefon. Ovo je bilo pre treninga, presvlačio sam se u svlačionici. Pošto mi broj nije poznat, nisam se javio. Tih dana sam se selio i mislio sam da me zovu u vezi isporuke stvari ili nameštaja. Usledio je novi poziv, a ja sam pomislio "baš su uporni". Ponovo sam ignorisao poziv, jer sam morao da idem na trening i odlučio sam da razgovaram kasnije, od kuće - prisetio se Raum i dodao:

Tanjug/AP
 

- Telefon je prestao da zvoni, dobio sam SMS: "Ovde Hansi Flik, zovi me“. Flik me je zvao dva puta, ali nisam digao slušalicu. Počeo sam da se tresem, istrčao sam iz svlačionice da ga zovem. Rekao je da me prati godinu dana i da će sada da me zove u tim. Ovo je bio najgori trening u mom životu. Nisam mogao da verujem šta se dešava. Kada sam rekao porodici, svi su bili srećni. Zamislite: dva meča u Bundesligi i poziv u reprezentaciju odjednom! To se nikad ne zaboravlja - priča Raum.

Raum je igrao protiv Japana i bio zaslužan za penal iz kojeg je Gundogan doneo vođstvo 1:0. Kasnije je usledio veliki preokret, koji ni Raum ni iskusniji od njega nisu uspeli da zaustave.

Raum ima 24 godine, igra po levoj strani. Došao je iz omladinske škole Grojter Firta.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike