Najbolji strelac Mundijala veruje u čudo! Heroj Ekvadora spreman na veliki rizik kako bi pomogao ekipi!

26.11.2022

12:45

0

Autor: G. F.

Ener Valensija rešen da zanemari povredu kolena i zaigra u 3. kolu

Najbolji strelac Mundijala veruje u čudo! Heroj Ekvadora spreman na veliki rizik kako bi pomogao ekipi!
Ener Valensija - Copyright Tanjug/AP Photo/Natacha Pisarenko

Apsolutno najbolji fudbaler dosadašnjeg dela Svetskog prvenstva je Ener Valensija.

Fudbaler Ekvadora bio je najbolji pojedinac prvog dana takmičenja kada je sa dva gola doneo trijumf svojoj reprezentaciji, a onda i šestog dana kada je golom doneo veliki remi sa favorizovanom Holandijom.

Sa ova tri pogotka došao je do 6 uzastopnih golova na Mundijalima, odnosno nijedan Ekvadorac osim njega nije uspevao da se upiše u strelce još od SP u Brazilu!

Taj heroj nacije i junak SP u Kataruzbog povrede je morao da napusti duel sa Holanđanima pre kraja i izgledalo je da će morati na dužu pauzu.

Tanjug/AP Photo/Themba Hadebe
Ener Valensija

Ipak, Valensija nema nameru da odustane od Mundijala! Spreman je na rizik samo da bi pomogao saigračima u duelu sa Senegalom jer Ekvadorci imaju velike šanse da prođu u narednu fazu takmičenja.

- Koleno je već bolje i iskreno se nadam da ću moći da pomognem ekipi protiv Senegala u poslednjem kolu. Ušao sam sa bolom i u meč protiv Holandije, ali sam želeo da igram. Znao sam da mogu da izdržim. Isplatilo se jer sam dao gol i daću sve od sebe da to ponovim u duelu sa Senegalom - rekao je Valensija.

Na tabeli Grupa A Ekvador i Holandija dele prvo mesto, pa će i jednoj i drugoj reprezentaciji biti dovoljan po bod u poslednjem kolu za prolaz u osminu finala Svetskog prvenstva.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike