KRAJ 6. dana Mundijala: Englezi nadomak nokaut faze! Valensija je heroj ovog Mundijala, domaćin zvanično ispao!

25.11.2022

22:43

0

Startuju mečevi 2. kola na šampionatu u Kataru u grupama A i B

KRAJ 6. dana Mundijala: Englezi nadomak nokaut faze! Valensija je heroj ovog Mundijala, domaćin zvanično ispao!
Ener Valensija - Copyright Tanjug/AP Photo/Natacha Pisarenko

Sigurno da nam je poraz od Brazila teško pao, ali Mundijal ide dalje pa su danas odigrani prvi mečevi 2. kola Mundijala u grupama A i B.

Već u prvoj utakmici videli smo iznenađenje, pošto je Vels poražen od Irana (0:2), da bi se nekoliko sati kasnije ugasio domaćinov san o nastavku takmičenja i posle grupne faze šampionata. Ipak, Katarcima za utehu ostaje to što su protiv Senegala uspeli da postignu gol (3:1).

Poslatica današnjeg dana bio je duel između Holandije i Ekvadora (1:1), čiji je heroj ponovo bio Ener Valensija, dok se od meča Engleza i Amerikanaca očekivalo mnogo više. Na kraju duel je završen bez golova i uz zvižduke 70.000 navijača.

BLOG UŽIVO:

23.56 - Odabrali smo za vas najbolje fotografije 6. dana Mundijala.

23.12 - Nestvaran podatak sa meča Srbija - Brazil: Italijansku koloniju Orlova bodrilo 6.000.000 ljudi na Apeninima!

22.33 - Priznanje za dobitnika dana na Mundijalu po drugi put je u Kataru dobio Ener Valensija.

22.28 - Američki navijači pokušali su večeras skandiranjem da isprovociraju Engleze. Šta mislite da li je ovo uspelo da im prođe ili su, ponovo, ispali smešni?

22.22 - Gubitnik 6. dana Mundijala je golman Velsa Vejn Henesi.

21.53 - KRAJ! Poslednja utakmica 6. dana Mundijala završena je bez golova. Englezi su osvojili slađi bod u duelu sa SAD.

21.27 - Pršti od fudbala na poslednjoj utakmici dana. Englezi i Amerikanci opravdavaju epitet derbija, a da bi užitak bio potpun nedostaju samo golovi. Imaće nešto više od 20 minuta obe selekcije da se i to popravi.

20.11 - Šta je nekadašnji golman Srbije Vladimir Stojković video u duelu sa Brazilom i šta ga to posebno ohrabruje?

18.54 - Završen je meč, 1:1! Pred poslednje kolo, Ekvador i Holandija imaju po tri boda, a Senegal ima tri, ali je pobedio Katar, tako da je domaćin ispao već posle dva meča. 

18.24 - Svaki fudbaler Saudijske Arabije dobio na poklon zverku od automobila. Pogledajte i uverite se u moć ove mašine.

18.08 - Ener Valeeeeensija! Postiže svoj šesti uzastopni gol na svetskim prvenstvima za Ekvador, svoj treći na ovom Mundijalu! Nerešeno je protiv Holandije! 1:1

17.49 - Estupinjan je zatresao mrežu posle kornera, ali gol nije priznat zbog ofsajda. Pomalo kontroverzna odluka

17.30 - Holandija je rano načela Ekvador. Strelac Kodi Gakpo.

16.06 - Senegal je naneo domaćinu Mundijala i drugi poraz.Za utehu ekipi Katara činjenica da su postigli prvi gol u istoriji. Konačan rezultat 3:1.

15.11 - Gool, 2:0 za Senegal!

14.49 - Brazilski napadač Nejmar propustiće preostale utakmice svoje reprezentacije u grupnoj fazi Svetskog prvenstva 2022. godine, izvestio je novinar Parisiena Dani Žil na svom Tviteru.

Prema rečima izvora, selektor brazilske reprezentacije ne želi da rizikuje sa Nejmarom u meču 2. kola sa Švajcarskom zbog povrede na utakmici sa Srbijom.

 

 

Nejmar će preskočiti i u meču 3. kola sa Kamerunom. Ideja je da Brazilac dobije vremena da se oporavi za nokau fazu Mundijala.

 

 

14:42 - Fudbaler Velsa Geret Bejl prokomentarisao je poraz u utakmici 2. kola grupne faze Svetskog prvenstva 2022. od selekcije Irana (0:2).

"Slomljeni smo, nema drugog načina da se ovo opiše. Borili smo se do poslednje sekunde i sada ponovo moramo da se borimo. Vels treba odmah da se sabere. Sigurno nam neće biti lako. Hajde da vidimo šta će se desiti”, rekao je Bejl.

14:41 - Senegal vodi 1:0 protiv Katara, 42. minut prvog poluvremena. Strelac Dijab.

13.01 - Goool, 2:0 Ramin Rezajin!

12.58 - Goool, 1:0 vodi Iran - 90+9. minut. Strelac Česimi Ružbeh!

12.51 - Igraće se još 9 minuta.

12.47 - Vels ostaje bez golmana! Crveni karton za Henesija, jer je van kaznenog intervenisao i Taremija zaustavio žestokim faulom. Sudija je u prvom momentu pokazao žuti, ali je onda na intervenciju VAR pogledao snimak i promenio svoju odluku. Velšani su odlučili da iz igre izađe Aron remzi kako bi ušao rezervni golman. Još sudijska nadoknada vremena ostaje da se odigra. Još je rezultat 0:0.

Tanjug/AP
 

 

12.11 - Iran baš nema sreće u duelu protiv Velsa. Gol u prvom poluvremenu im je poništen zbog malog ofsajda, a u 51. minutu imali su stativu i odmah posle nje čist zicer. Rezultat je ostao 0:0.

12.04 - Govor selektora Saudijske Arabije Erve renara u poluvremenu utakmice protiv Argentine se i danas prepričava. Ovo je video njegovog govora...

12.03 - Dan posle poraza od Brazila izgleda kao da nam se svet srušio pred očima. "Orlovi" definitivno nisu to što smo mi zamišljali da jesu, pa zato svi današnji problemi potiču od našeg pogrešnog razumevanja fudbalske stvarnosti, a ne zbog same igre na stadionu Lusail.

10.11 - Zakuvava se polako na Mundijalu, kako na terenu, tako i među navijačima. Došlo je do prve tuče u Kataru i to između temperametnih Meksikanaca i Argentinaca.

 

 

08:47 - Fudbaler PSŽ tokom čitave utakmice simulirao, a Tadiću je pukao film i obrusio reprezentativcu Brazila što su snimile i kamere. 

- Ustaj bre, mamu ti je**m - moglo je da se pročita sa usta Tadića.

07.58 - Najbolji strelac Orlova Aleksandar Mitrović bio je vidno utučen posle poraza od Brazila na startu Mundijala, priznajući da su fizički pali u nastavku i da je to nedopustivo. On smatra da ništa nije gotovo i da mora da se pobedi Kamerun.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike