Gubitnik 5. dana Mundijala: Teška srca pišemo, ali to mora biti Piksi

24.11.2022

22:52

1

Nije sramota izgubiti od Brazila, ali ipak "žulja" način na koji je Srbija poražena

Gubitnik 5. dana Mundijala: Teška srca pišemo, ali to mora biti Piksi
Dragan Stojković Piksi - Copyright Tanjug/AP Photo/Themba Hadebe

Srbija je bolno izgubila od Brazila na otvaranju Svetskog prvenstva u Kataru, što samo po sebi nije veliko iznenađenje, niti razlog za razočarenje. Ali, način na koji smo izgubili ipak jeste.

Srbija je sjajno odigrala kvalifikacije, atmosfera u reprezentaciji je nikad bolja, igrali smo lepo i ofanzivno i tako smo došli do Katara.

Pričali su svi, pod vođstvom selektora Dragana Stojkovića Piksija, da se Srbija ničega ne plaši, da će igrati lepo i ofanzivno i da će nacija biti ponosna na reprezentaciju.

Ipak, ništa od toga nismo videli.

I Brazil se pita

Naravno, činjenica je da je Brazil glavni favorit za osvajanje turnira u žestokoj konkurenciji, da ima igrače za dva tima koja mogu da se bore za vrh, ali smo očekivali više i od Srbije.

Igrali smo ispod nivoa kvalifikacija, ispod nivoa kvaliteta tima koji imamo, sve linije tima su manje-više bile ispod očekivanog nivoa, a ni prekide nismo koristili kako znamo. Većina tima se utopila u suvi prosek, nekoliko njih je bilo ispod nivoa, a samo par retkih je bilo iznad.

Zbog svega toga poraz Srbije od Brazila ostavlja gorak ukus u ustima: Ne zbog poraza, već zbog načina zbog kog je do njega došlo.

Iako nam je ceo tim ostavio takav utisak, zna se ko je glavni. I zato, teška srca titulu Gubitnik dana dodeljujemo heroju nacije Piksiju.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike