Slaba Srbija bez odgovora na magiju Rišarlisona! Brazilci nas davili, davili i na kraju udavili!

24.11.2022

20:48

0

Autor: 24sedam

Rišarlison sa dva gola doneo pobedu Brazilu - 2:0

Slaba Srbija bez odgovora na magiju Rišarlisona! Brazilci nas davili, davili i na kraju udavili!
Strahinja Pavlović u duelu sa Nejmarom - Copyright Tanjug/AP Photo/Natacha Pisarenko

Ode san o velikoj pobedi, ali nije bio ni realan!

Brazil nije ostavio ni promil šanse "orlovima", tako da posle 90 minuta i rezultata 2:0 zahvaljujući golovima Rišarlisona, Srbija može da bude zadovoljna postignutim!

Protivnik je zaslužio pobedu i većom razlikom!

Još tokom prvih 45 minuta Srbija je na nešto ličila! Brazil je stalno pritiskao, tražio rupu u zidu ispred Vanje Milinković-Savića, a oni retki pokušaji koji su dolazili do srca našeg šesnaesterca na kraju su završvali kao plen našeg golmana.

Drugo poluvreme - druga priča

U drugom poluvremenu protivnik je našao prostor da doda brzinu više u svoju igru.

Gotovo ničim "orlovi" nisu mogli da im zaprete, jer su svi pokušaji preko Tadića i Sergeja Milinković-Savića išli su presporo, a Živković i Mladenović su u strahu od direktnih rivala Rafinje i Vinisijusa diskretno odlazili napred da pomognu napadu. Nije to plašilo razigrani Brazil.

Njihova poslednja linija pomerila se pet do deset metara unutar naše polovine terena, budući da je svaki pokušaj Tadića ili Mitrovića bio unapred osuđen na neuspeh pored superosoničnih Markinjosa i Tijaga Silve.

Kada nije bilo igre napred, odbrani je polako padala koncentracija i bilo je pitanje samo momenta kada će akcije rivala u talasima doneti promenu rezultata.

Majstor Rišarlison

Presudio je na kraju sjajni Rišarlison zahvaljujući isto tako dobrom Vinisijusa. Ovaj tandem doneo je vođstvo u 62. minutu, Vinisijus je sa levog boka šutirao, Vanja odbio kratko loptu u sredinu, odakle Rišarlison nije mogao da pogreši.

Ništa taj gol nije promenio u odnosu dva tima prema igri. Brazilci nisu odustajali od pritiska, umornoj Srbiji malo su svežine doneli ulasci Radonjića, Ilića i Vlahovića, ali suštinski se ništa nije desilo što bi nagovestilo bolje "orlove"

Drugi gol je došao sa iste strane kao prvi, samo što Vinisijus nije želeo da šutira već da asistira do Rišarlisona, koji je potpuno neometan uspeo da u prijemu podigne sebi loptu i da je akrobatskim volejom pošalje u mrežu.

Meč se u nastavku pretvorio u pravo mučenje iscrpljenog tima Srbije. Stalna jurnjava za Brazilcima, praćenje njihovih kretnji, odnelo je snagu čak i igračima koji su ušli u igru, pa je ovde spas mogao da donese samo poslednji zvižduk sudije Alireze Faganija iz Irana.   

90+7. minut: Kraj meča! Poraz Srbije 2:0.

90. minut - Igraće se još 7 minuta!

89. minut - Situacija na terenu je takva da će biti dobro ako do kraja ostane ovaj rezultat. Novi Brazilci koji su dobili šansu sa klupe grizu kao njihovi prethodnici, Srbija nema odgovor za ovu igru.

85. minut - Šut iz daljine Milenkovića, biće četvrti korner!

84. minut - Maksimović umesto Mitrovića.

83. minut - Fred iz daljine, Vanja brani krajnim naporom!

81. minut - Prečkaaa, Kazemiro!

80. minut - Izašao Nejmar, ušao Antoni.

79. minut - Izlazi Rišarlison, ulazi Gabrijel Žezus.

77. minud - Izašli su Paketa i Vinisijus, Fred i Rodrigo ulaze!

73. minut - Akrobatskim volejom Rišarlison kruniše golom, svemu je prethodila dobra akcija Vinisijusa.

73. minut - Ulazi Fred kod prvog prekida.

70. minut - Aaaa kakva šansa za Srbiju posle trećeg kornera, velika gužva, dva pokušaja glavom i na kraju Lazovića kada je lopta izbijena van kaznenog.

69. minut - Korner za Srbiju, Tadić je "u buketu" pronašao Pavlovića koji nije spustio čelo, pa je lopta otišla preko prečke.

67. minut - Pukla je odbrana Srbije posle izgubljene lopte zbog lošeg dodavanja Sergeja ka Radonjiću. Kontru je povukao Nejmar, sprečio ga je Milenković sjajnim uklizavanjem, ali tada se lopta odbila do Vinisijusa koji se spetljao kada je šutirao na gol.

66. minut - Izlaze Mladenović i Lukić, ulaze i Lazović i Vlahović.

62. minut - 1:0 Rišarlison! Vinisijus je šutirao, lopta se od Vanje odbila do Rišarlisona kojem nije bilo teško da sa pet metara postigne gol.

61. minut - Stativaaa! Aleks Sandro, prava bomba sa više od 25 metara!

58. minut - Prvi korner za naše! Ništa što bi uplašilo rivala.

57. minut - Izlaze Gudelj i Živković, ulaze Ilić i Radonjić!

55. minut - Vinisijus je odustao od prodora, umesto toga iz prve je tražio Nejmara u srcu našeg kaznenog, njegov šut ide pored stative.

53. minut - Pavlović sjajnim startom sprečava Rafinju pred našim golom! Sve teži momenti za naše!

52. minut - Pojačavaju Brazilci!

51. minut - Živi zid skida Nejmaru šut, korner!

49. minut - Gudelj žuti! U polsednjem času ruši Nejmara ispred kaznenog, imaće Brazilci veliku priliku iz slobodnjaka, polulevo, odlična pozicija za desnu nogu, Nejmar se sprema!

46. minut - Strašna greška Vanje, koji je Gudlju poslao loptu iako je imao Rafinju na leđima. Usledila je mtva prilika i odbrana Vanje, iskupljenje za veliku grešku.

46. minut - Nastavlja se meč, naši su krenuli sa centra.

- Kod Brazilaca nema promena u timu, poslednji na teren izlazi Nejmar, naši su izlašli pre njih.

Privatna arhiva
 

45. minut - Igraće se minut nadoknade!

41. minut - Naše dugo kombinovanje umalo da dođe glave ekipi, lopta je došla do Milenkovića koji je želeći da je izbije preko glave, pogodio je Vinisijusa, srećom, pa se igrač Reala nije najbolje snašao na ovaj poklon.

37. minut - Ponovo jedan dobar napad Srbije, Mladenović ga nije završio onako kako smo želeli.

34. minut - Tempo pada, ali dominaciju Brazilaca ništa nije ugrozilo. Paketa i Rafinja su jednim duplim pasom izbacili celu odbranu, sve osim Vanje. On je bio na mestu, ali ni udarac nije bio tako dobar, mlako po sredini gola i po zemlji.

31. minut - Brazilci sve češće iz poslednje linije šalju pasove u dubinu, iza lea naših štopera, sada je Rafinja krenuo na jednu takvu loptu, glavom je poslao u sredinu odakle je Veljković izbio u korner. Posle kornera još jedna poluprilika sa desne strane, Rafinja je opet bio u centru pažnje i Vanja na drugoj strani koji je pokupio ovaj centaršut po zemlji.

28. minut - Vanja hrabrom paradom sprečava Vinisijusa da postigne gol. Prva veća šansa na utakmici.

25. minut - Alison hvata centaršut Tadića koji je gađao Mitrovića. Konačno jedan dobra ofanzivna akcija naših!

23. minut - Brazilci pritiskaju našu poslednju liniju, lopta najčešće završava na "palcu" i daleko se ispucava u krajnjoj nuždi!

U Pioniru se gleda utakmica!

 

 

21. minut - Pokušaj Nejmara iz daljine, neko ga je izblokirao, nije bilo opasnosti za Vanju!

19. minut - Nejmar na zemlji, ponovo je bio u duelu sa Lukićem.

14. minut - Nejmar pravo iz kornera u gol, Vanja brani, novi korner! Vanja opet interveniše, ali sada hvata loptu. Strahinja Pavlović se žali da je u gužvi dobio udarac.

13. minut - Korner posle prodora Vinisijusa i starta Živkovića!

11. minut - Lep napad naših, koji je Živković završio centaršutem sa desne strane, preblizu golmanu Alisonu.

9. minut - Lukić je gradio loptu, Nejmar nije želeo da ona ode u aut, onda je tako nasrnuo na Lukića da je nekim čudnim potezom Srbin skinuo Brazilcu dres. Bio je aut za Srbiju.

6. minut - Previše se zatrčava Pavlović, izgubio je loptu i da bi sprečio kontru napravio je faul. Za to je dobio žuti karton!

4. minut - Prvi opasniji napad preko Rafinje, Veljković na pravom mestu, čisti opasnost.

3. minut - presing naših duboko na delu terena Brazilaca!

2. minut - Pavlović prodao već dve pete Rafinji, pa je ovaj morao da ga faulira! Driblao je na 20-tak metara od Vanje Milinković-Savića.

1. minut - Počelo je, Prvi udarac je za Brazilce!

- Pomoćnik selektora Katsuhito Kinoši pevao je glasno himnu "Bože, pravde"!

- Bože, pravde! Ori se stadionom, iako je manje naših!

- Himne! Prvo Brazila.

- Ekipe su u tunelu, Tadić se pozdravio sa bivšim saigračem Antonijem, dok je Vanja Milinković-Savić pozdravio Bremera, sa kojim je prošle godine igrao u Torinu. Brazilac sada igra za Juventus.

- Leonardo... Momak koji je sebi za sva vremena obezbedio mesto u srcima navijača Partizana, sada se "uselio" i u srca svih ljudi u Srbiji!

"Moje srce je podeljeno danas! Zato što mnogo volim ovu zemlju..."

- Piksijeva deca su na tribini: ćerke Anja i Andrea i sin Marko!

Instagram printscreen
 

 

- Reka Brazilaca ide ka stadionu!

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 433 (@433)

 

- Rambo Petković za Arena Sport:

"Kladio sam se sa Zikom, ja sam rekao 2:1 za Srbiju, on je rekao 2:1 za Brazil! ja sam uvek optimista, danas sam umereni, jer ipak igramo sa Brazilom!"

- Navijači Srbije na svojim pozicijama.

 

- Naši osetili teren.

 

- Na terenu je sve spremno za meč.

 

 

- Svlačionica reprezentacije Srbije.

 

 

- Ovako izgledaju svlačionice pre nego što su u njih ušli akteri večerašnjeg meča.

 

 

Andreas Pereira, vezista Fulama i saigrač Aleksandra Mitrovića rekao je da Brazilci ne treba da zavaravaju sebe misleći da će im protiv Srbije večeras biti lako.

- Momci znaju da se bore. To je fizički veoma jak tim. Brazil ne može da se zavarava, misleći da je Srbija bilo koja druga ekipa, jer mislim da može biti veoma težak tim.

- U napadu su Mitrović i Vlahović. Momci su đavolski dobri - rekao je vezista.

- Imam samo pohvale za Mitrovića. On je senzacionalan momak, odlično me je dočekao u klubu. Razgovarao sam sa njim posle poslednje utakmice protiv Mančester junajteda, poželeo sam mu sreću u Kataru. On je momak za primer, veliki čovek. Siguran sam da će Brazilu biti teško da ga zaustavi.

- Ovo su sastavi!

Brazil: Alison - Danilo, Makrinjos, Tijago Silva, Aleks Sandro - Kazemiro, Paketa - Rafinja, Nejmar, Vinisijus - Rišarlison. Selektor: Leonardo Tite.

Srbija: Vanja Milinković-Savić - Milenković, Veljković, Pavlović - Živković, Gudelj, Lukić, Mladenović - Sergej Milinković-Savić, Tadić - Mitrović. Selektor: Dragan Stojković.

 

- Navijači Srbije u Dohi.

- Oglasio se Nejmar!

 

 

- Podrška za "orlove" od odbojkaških reprezentativaca Marka Podraščanina i Srećka Lisinca!

 

 

- Ana Antić, ćerka pokojnog srpskog selektora Radomira Antića, gledaće večeras u društvu Adrijane Lime i Sofije Milošević utakmicu u Dohi. Adrijana Lima je sa ćerkama iz braka sa Markom Jarićem, tako da će devojčice večeras navijati za obe reprezentacije iak ih je mama obukla u boje Brazila.

 

- Ovako izgleda Doha sa Instagrama Dejana Petkovića Ramba, koji večeras prati meč i komentariše za brazilske medije.

Instagram printscreen
 

 

- Na pobedu! Što bi rekao selektor "Kakav, bre, eventualni".

 

 

- Dončić je večeras uz "orlove"!

 

 

- Deca veruju u "orlove"!

 

 

- Snimak dečaka iz Beograda sa njegovim intervjuom brazilskoj tv stanici u kojoj predviđanja pobedu Srbije i scenu u kojoj Nejmar plače postao je viralan i van granica dve zemlje.

 

Nacija je na ovaj dan dugo čekala!

Fudbaleri Srbije večeras igraju prvi meč u Kataru protiv selekcije Brazila.

Selektor Dragan Stojković na jučerašnjoj konefrenciji obećao je hrabru i odvažnu Srbiju. Aleksandar Mitrović i Dušan Vlahović su se oporavili od povrede, dok male probleme oseća Filip Kostić, mada je i on normalno odradio poslednji trening.

BLOG UŽIVO:

Brazil - Srbija, 20.00, Arena Sport Premium 1

Al Dajen. Stadion: Lusail. Sudija: Alereza Fagani (IRAN)

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike