Igrači Partizana su umorni, ali protiv Spartaka moramo da odradimo posao - Petrić se prvo izvinio rivalu, pa se dotakao Piksijevog spiska

09.11.2022

15:11

0

Igraće se u četvrtak na stadionu u Humskoj

Igrači Partizana su umorni, ali protiv Spartaka moramo da odradimo posao - Petrić se prvo izvinio rivalu, pa se dotakao Piksijevog spiska
Gordan Petrić - Copyright Tanjug/ AP Photo/Daniel Cole

Fudbaleri Partizana u četvrtak će na teren stadiona u Humskoj i to u zaostalom meču sedmog kola sa ekipom Spartaka.

Duel sa Subotičanima igraće se od 16.30, a to je još jedna prilika crno-belih da se odmaknu trećeplasiranom TSC-u.

-  Pre nego što počnem da pričam o ekipi, da se izvinim Spartaku, jer su tražili da se utakmica igra danas, ali u ritmu u kojem smo mi zadnjih par nedelja nismo mogli da im izađemo u susret nažalost, da ne bude samo kada mi veći klubovi tražimo da se izlazi u susret. Oni su tražili, jer imaju važnu utakmicu u nedelju, ali u ovoj situaciji nismo mogli da im izađemo u susret, tako da naše izvinjenje - počeo je obraćanje na konferenciji za medije trener Partizana, Gordan Petrić, pa se potom osvrnuo na svoj tim:

- Igrači su i fizički i emocionalno umorni. Nadam se da će se odmoriti i da ćemo sutra odraditi tu utakmicu, pa da se posle lepo odmorimo i sačekamo pripreme. Spartak je ekipa koja se traži, menjali su trenera. Nisu u istoj formi kao prošle godine. Uspavani su i pored toga što imaju igrače koji mogu da naprave razliku. Za nas sutrašnja utakmica znači mnogo.

Kako je istakao, svaka pobeda, Partizanu olakšava posao.

- Utakmicu protiv TSC-a smo zaboravili, mada nam jeste donela mir. Dobili smo možda na mišiće, TSC je verovatno zaslužio bod, ali nama je bitno da smo pobedili. Sastav je bio kombinovan, postoji mogućnost da ćemo i sutra kombinovati - naveo je Petrić.

Trener crno-belih najavio je da će rotirati igrače i u tom susretu, a prokomentarisao je i formu kapitena Slobodana Uroševića i da li je zaslužio da se nađe na spisku selektora Dragana Stojkovića Piksija za Svetsko prvenstvo.

- Zaslužio je da ide, ali da li je realno da ide, to je malo teže.

- Mi igramo totalno drugačije, zaslužio je svojim igrama, ima još nekih igrača u Partizanu koji su zaslužili, ali ne verujem da će biti na spisku. Čaki igra preko maksimuma, voli da igra i kad je umoran, da izgura sve to. Poslednje dve, tri godine odigrao je sve utakmice i to je za poštovanje i primer ne samo mladim igračima nego svim igračima u ligi. On ima tu genetiku, mi treneri moramo da izvučemo maksimujm iz igrača, ko koliko može - naveo je on.

Prokomentarisao je trener crno-belih i rivala u nokaut rundi Lige konferencije, gde će im rival biti ekipa moldavskog Šerifa.

- Kad smo izvukli Nicu i Keln mnogo drugara me je zvalo da putuje i da im obezbedim karte. Sad me niko nije zvao. Možda nismo dobili atraktivnog protivnika, ali oni poslednjih godina igraju evropske utakmice. Par dana pre izvlačenja sam pročitao da su neke igrače pustili, ali ima mnogo do te utakmice, da li ćemo moći da preletimo do Moldavije... Imamo protivnika sa kojim možemo da igramo, postoje šanse 50:50 da prodjemo. Nismo dobili Lacio koji sam želeo, Bragu, Norvežane gde bismo se mučili sa njihovim stilom igre. Možemo da prodjemo i nadamo se prolasku.

Dotakao se i prelaznog zimskog roka i komentara da bi pojedini igrači mogli da napuste ekipu, i istakao da bi to voleo, jer bi to značilo da su igrama i ponašanjem skrenuli pažnju na sebe.

- Klub ima svoju politiku, ja sam bio funkcioner, zna se kad do]e ponuda šta dobijamo, šta gubimo. Ako neko ode želim mu svu sreću i ja sam odlazio iz Partizana. Ako neko ode, doći će novi. Neka odu svi ako mogu, želim im svu sreću - rekao je Petrić.

Partizan je drugi na tabeli Superlige sa 40 bodova, sedam manje od lidera Crvene zvezde, dok je ekipa Spartaka 12. na tabeli sa 15 osvojenih bodova.

 

Standings provided by Sofascore

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike