Penal za TSC ili ne? Sudijski stručnjak razrešio spornu situaciju zbog koje se digla bura! (FOTO)

07.11.2022

20:38

0

Autor: 24sedam

Ekipa iz Bačke Topole je dva puta tražila najstrožu kaznu

Penal za TSC ili ne? Sudijski stručnjak razrešio spornu situaciju zbog koje se digla bura! (FOTO)
Start Fejse nad Ratkovim - Copyright Printscreen/TV Arena sport

Fudbaleri Partizana su u derbiju kola Superlige pobedili TSC, rezultatom 3:2, a velika tri boda doneo je Slobodan Urošević. Međutim, mnogo se pričalo o odlukama sudije Aleksandra Živkovića, pa je zbog toga Crvena zvezda izdala i saopštenje.

Tokom gostovanja na TV Arena sport bivši sudija i stručni konsultant Zdravko Jokić je analizirao samo jednu spornu situaciju. Reč je o duelu Ljubomira Fejse i Petra Ratkova, a domaćini su tražili penal.

Najstrože kazne nije bilo, ali je po Jokiću prekršaja bilo, samim tim i penala.

- Igrač Partizana želi da izbije loptu, ali kasni i u nastavku gazi protivnika. Nije bilo bezobzirno, već nepažljivo. Ako je nepažljivo, onda je prekršaj bez kartona. Ako je bezobzirno, onda je sa kartonom.

Ali je igrač Partizana zakasnio u startu na loptu i nagazio protivnika. Napravio je prekršaj što je jasno. U ovakvoj situaciji UEFA insistira da se konsultuje sa VAR-om. Zamislimo da su igrači Partizana uzeli loptu i dali gol. Onda bi se gledao VAR i da li je bilo prekršaja, kao što je bilo. Mora da se interveniše i da se pomogne sudiji koji prateći loptu nije gledao taj završni momenat, odnosno gaženje - kazao je Jokić, a zatim i ukazao na propust Srđana Jovanovića.

- Trebalo je sudija iz VAR sobe (Srđan Jovanović) da ga pozove (Živkovića) i onda on da proceni situaciju. Vrlo indikativno je i što je Jovanović dva puta bio u VAR sobi dva puta. Zašto kao naš najbolji sudija nije bio na terenu? - zapitao se na kraju Jokić.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike