Nijedan trener nikada nije toliko plaćen! Hoćete 30 miliona evra? Izvolite!

24.10.2022

14:59

0

Autor: 24sedam

Aston Vila umesto Džerarda dovodi najskupljeg menadžera na svetu

Nijedan trener nikada nije toliko plaćen! Hoćete 30 miliona evra? Izvolite!
Tan2021-11-11_11158177_1 - Copyright Tanjug/AP Photo/Francisco Seco

Fudbalsko tržište diktira sve veće i veće cifre kada je u pitanju trgovina igračima i trenerima, ali je i pored toga vest sa Ostrva zaprepastila sve!

Nekoliko dana nakon prekida saradnje sa Stivenom Džerardom čelnici Aston Vile rešili su da potuku sve rekorde kako bi angažovali novog šefa struke! Brojna imena su bila u opticaju, ali se jedno sada baš izdvojilo.

Nanišanili su rukovodioci kluba iz Birmingema trenutnog menadžera Sportinga Rubena Amorima, čoveka koji sa klubom iz Lisabona ima još dve godine ugovora.

I čoveka koji nije nimalo jeftin. Zapravo je najskuplji trener svih vremena jer otkupna klauzula za njegov ugovor vredi nešto više od 30 miliona evra!

 

 

Amorim (37) se i ranije nalazio na listi 5 najplaćenijih kada ga je Sporting kupio od Brage za 10 miliona evra. Ispred njega su bili, delovalo je neprikosnoveni Julijan Nagelsman koga je Bajern Lajpcigu platio 25 miliona evra, te Andre Viljaš Boaš (Čelsi platio Lesteru 15 miliona) i Brendon Rodžers (Lester platio Seltiku 11 miliona evra).

Kako pišu britanski mediji čelnici Aston Vile spremni su da plate pomenutih 30 miliona evra za Amorima i ostaje im još samo zadatak da samog stručnjaka privole da dođe u klub.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike