Stivi Dži je bivši! Lista kandidata - naslednika je poduža! Neki imaju posao, a neki ne

21.10.2022

10:48

0

Autor: 24sedam

Legendi Liverpula na klupi kluba iz Birmingema "presudio" Fulam

Stivi Dži je bivši! Lista kandidata - naslednika je poduža! Neki imaju posao, a neki ne
Stiven Džerard - Copyright Tanjug/John Walton/PA via AP

Stiven Džerard više nije menadžer Aston Vile. Rastanak je usledio posle poraza od Fulama, pa je sada na vlasnicima Nasefu Savirisu i Vesu Idensu, kao i izvršnom direktoru Krstijanu Parslouu da izaberu novog.

Legenda Liverpula, popularni Stivi Dži je klupi kluba iz Birmingema bila skoro godinu dana, a ove sezone je u deset mečeva upisana samo jedna pobeda. Sada je Vila u potrazi za novim menadžerom, a lista je poduža.

Spekuliše se da bi ulogu "vatrogasca" mogli da preuzmu Tomas Frenk, Mauricio Poketino, Unai Emeri, Šon Dajk, Tomas Tuhel, Kasper Hjulmand, Džon Teri, Kris Vajlder ili Skot Parker.

Ostaje da se vidi šta će se dešavati jer na primer Frenk ima posao u Brentfordu koji je na desetom mestu na tabeli Premijer lige. I postavlja se pitanje da li je vredno rizika. Inače, već su ga povezivali sa dolaskom u Vilu.

Za razliku od Frenka, Poketino je slobodan od odlaska iz Pari Sen Žermena ovog leta. Engleski mediji čak navode da je uprava Vile spremna da čeka Poketina duže, a da u međuvremenu imenuje privremenog menadžera.

Spominje se i ime Unaija Emerija, koji takođe ima posao, ali u španskom Viljarealu. Sa Špancem je Njukasl već pregovarao, ali tada nije želeo da ostavi posao u Primeri. Tako da je mala verovatnoća da sada prihvati posao na "Vila Parku".

Idemo dalje, Dajk je bez posla posle otkaza koji je dobio u Barnliju u aprilu, kao i Tuhel koji je otpušten iz Čelsija. Od tada su ga povezivali i sa Bajerom, ali se u domovinu nije vratio. Kad je reč o Teriju, nekadašnji fudbaler Čelsija i reprezentacije on je konsultant na "Stamford Bridžu". Pa je moguće da preuzme posao. Uostalom, bio je asistent upravo u Vili.

Sve opcije su koliko-toliko otvorene, a vreme 17-plasiranoj Vili ističe. U narednim mečevima, igraće se Brentfordom, Njukaslom i Mančester junajtedom.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike