Na šta je Ronaldo sveden u klubu - to je tužno, a Junajted je kriv za sve! Legendarni Škot digao glas

22.10.2022

10:05

0

Ne može da shvati takav odnos prema možda i najboljem igraču svih vremena

Na šta je Ronaldo sveden u klubu - to je tužno, a Junajted je kriv za sve! Legendarni Škot digao glas
Tan2022-4-9_154843129_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Rui Vieira

Legendarni škotski fudbaler, ikona Liverpula Grem Sunes oglasio se povodom situacije u kojoj se našao Kristijano Ronaldo u Mančester junajtedu i svalio svu krivicu na klub.

Sunes je sa Liverpulom osvojio pet nacionalnih titula i tri evropske i vrlo dobro zna kako funkcionišu veliki klubovi i kakav odnos mora da postoji prema velikim igračima. Ronaldo je jedan od najvećih i najboljih u istoriji, a sada je suspendovan i mora da trenira sa drugim timom.

- Ovo je očajnički tužna situacija u kojoj se našao Kristijano Ronaldo. To je igrač koji je odveo Mančester junajted do visina i postigao golove koji će dugo živeti u sećanjima navijača – a pogledajte na šta ga je sveo klub. Protiv Totenhema na Old Trafordu smo videli igrača koji je očigledno ljut, uznemiren i duboko frustriran što je zaglavljen na klupi za rezerve, dok su na terenu igrači koje on s pravom smatra da su ispod njega – napisao je Sunes u kolumni za Dejli mejl i istakao:

- Za igrača koji je toliko takmičarski nastrojen, to je prava agonija. Iskustvo za koje nije mogao ni da zamisli da će se u njemu naći. Moram da kažem da razumem kako se oseća.

Situacija je stvarno ponižavajuća za Ronalda, ali i za sve objektivne ljubitelje fudbala. Sunes nema dilemu ko je kriv zbog toga:

- Ovo je situacija koju je Junajted sam napravio. Problem koji nisu morali da stvore. Erik ten Hag je doneo neke hrabre i odvažne odluke u pokušaju da usadi disciplinu i jedinstvo. Ali, kako je mislio da će se odvijati ovo sa Ronaldom? Kako je mislio da će odgovoriti igrač kome je rečeno da sedi na klupi, da trči uz aut-liniju i zagreva se samo da bi ostao višak i neiskorišćen, dok kamere prate svaki njegov izraz lica?

Junajted je potpuno nadigrao favorizovani Totenhem i pobedio 2:0.

- Ljudi bi trebalo da pričaju o toj utakmici i igri protiv Totenhema, ali je ovo u centru pažnje. Ten Hag i Junajted su pucali sebi u stopalo i uopšte nisu sebi pomogli.

Sunes je kao trener osvojio sedam trofeja sa Glazgov Rendžersom, zatim FA kup sa Liverpulom, još dva u Turskoj i jedan sa Blekburnom, tako da vrlo dobro zna kako treneri razmišljaju. On ne opravdava nesportski potez Ronalda.

- To što je Ronaldo odbio da uđe u igru kad mu je Ten Hag rekao je očigledno nešto što trener ne može da prihvati. Takva fundamentalno kršenje timske etike je prvi korak na putu za propast. Ali, nije teško zamisliti kako je izgledao razgovor njih dvojice kada mu je trener rekao da uđe posle 87 minuta, samo da bi isteklo vreme. Trominutna uloga u opušku od pobede 2:0 je nedostojanstvo na koje ovaj igrač ne želi da bude sveden. Svaki igrač mora da bude spreman da igra, koliko god mala ili velika da je uloga, ali mislim da za Ronalda mora posebno da se razmotri, zbog njegove uloge u fudbalu i svemu što je uradio za njega.

Sunes se podsetio da ovo nije prvi put da se Junajted tako ponaša.

- Pre početka sezone je rekao Junajtedu da želi da ide. Nije to krio. Ono što je usledilo apsolutno liči na odnos prema Džesiju Lingardu prošle sezone, samo na mnogo većem nivou. Junajted je mogao da proda Lingarda Vest Hemu u januaru, ali je odabrao da ga zadrži, ali da ne igra. Da sam ja Ten Hag, bio bih vrlo zabrinut što imam Ronalda u blizini a neću da ga koristim, jer se zna da se njegova reč sluša u svlačionici. To svakako nije harmonična ili produktivna atmosfera za rad… Junajted prosto mora da bude bolji prema njemu i da uradi sve što može da ne ponižava čoveka na takav način.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike