Vlahović je najbolji u istoriji, preskočio i legendu Stankovića! Serija A obeležila vrhunsko dostignuće srpskog centarfora!

16.08.2022

05:40

0

Autor: 24sedam

Sa dva gola u pobedi nad Sasuolom naš reprezentativac postao najefikasniji strelac u Italiji

Vlahović je najbolji u istoriji, preskočio i legendu Stankovića! Serija A obeležila vrhunsko dostignuće srpskog centarfora!
Dušan Vlahović - Copyright Profimedia

Srpski reprezentativni centarfor, napadač Juvenusta Dušan Vlahović zablistao je u trijumfu nad Sasuolom u 1. kolu Serije A.

Stara dama je slavila sa 3:0, a  nekadašnji fudbaler Partizana i Fiorentine postigao je dva gola. Na taj način ispisao je istoriju jedne od najjačih liga na svetu, a to ljudima u Seriji A nije promaklo, pa je stigla i čestitka na društvenim mrežama.

 

 

- Sa 53 postignuta gola Dušan Vlahović je postao najbolji srpski strelac u Seriji A. Kakvo ostvarenja za DV9 - stoji uz fotografiju našeg asa.

Do ponedeljka uveče najefikasniji Srbin u istoriji Serije A bio je sadašnji trener Crvene zvezde, legenda Lacija i Intera Dejan Stanković sa 51 golom na 368 mečeva.

Vlahović ga je, iako se mora naglasiti da Stanković nije bio napadač i golovi nisu bili njegova primarna uloga u timu, prestigao posle 115 odigranih utakmica u Seriji A.

Printscreen/Transfermarkt
 

Na trećem mestu po broju golova su nekadašnji, a nije nemoguće ni budući igrač Partizana Adem Ljajić i as Lacija Sergej Milinković Savić sa 48 golova, dok je sedam manje postigao Stevan Jovetić (dvojno državlljanstvo), bivši napadač beogradskih crno-belih, koji je u Italiji igrao za Fiorentinu i Inter. 

Izdvojili su se i sadašnji trener Bolonje Siniša Mihajlović sa 38 golova i još jedan bivši as Crvene zvezde Vladimir Jugović koji je 31 put tresao mrežu rivala u Seriji A.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike