Vlahović je nominovan, ali Mesi i Nejmar nisu! Ovaj šokantni spisak nominovanih za Zlatnu loptu izazvaće buru!

12.08.2022

19:21

0

Autor: 24sedam

Najveće šanse se daju Karimu Benzemi

Vlahović je nominovan, ali Mesi i Nejmar nisu! Ovaj šokantni spisak nominovanih za Zlatnu loptu izazvaće buru!
Tan2022-5-11_223251450_1 - Copyright Tanjug/AP Photo/Alessandra Tarantino

Ko će osvojiti "Zlatnu loptu" za 2022. godinu znaće se 17. oktobra na ceremoniji u Parizu, a među nominovanima je i Dušan Vlahović. Napadač Juventusa i reprezentacije Srbije našao se među 30 vrhunskih fudbalera.

Uz Vlahovića, na spisku su još i Tibo Kurtoa, Rafael Leao, Kristofer Nkunku, Mohamed Salah, Džošua Kimih, Trent Aleksander-Arnold, Vinisijus Žunior, Bernardo Silva, Luis Diaz, Robert Levandovski, Rijad Marez, Kazemiro, Hong-Min Son, Fabinjo, Karim Benzema, Majk Manjan, Harry Kane, Darvin Nunjez, Fil Foden, Sadio Mane, Sebastijen Ale, Luka Modrić, Antonio Ridiger, Kristijano Ronaldo, Kevin De Brujne, Virdžil van Dajk, Žoao Kanselo, Kilijan Mbape i Erling Haland.

Podsetimo, prošle godine je nagradu dobio Lionel Mesi, mada je tada pokrenuta javna polemika da li je Mesi zaslužio. Tačnije, mnogi su smatrali da je zaslužio Levandovski, tada igrač Bajerna, a sada Bajerna.

A sada Mesi nije među 30 nominovanih, kao ni njegov saigrač iz Pari Sen Žermena Nejmar. Kada je reč o Mesiju, da "ispadne" nije mu se desilo još od 2005. godine.

I baš zbog toga, verovatno će se pričati o ovom spisku.

Najveće šanse se sada daju Benzemi, napadaču Reala, prvaka Španije i Evrope, kao i osvajaču UEFA Superkupa. Francuski as je jedan od najzaslužnijih za pomenute uspehe.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike