Piksi ima 16 razloga za uživanje u Seriji A i već pali vatru: Možda kupim kuću u Torinu, SMS idealan za Juve!

13.08.2022

11:09

0

Selektor oduševljen transferima Kostića i Matića, a prognoze nisu zaobišle ni Srbiju

Piksi ima 16 razloga za uživanje u Seriji A i već pali vatru: Možda kupim kuću u Torinu, SMS idealan za Juve!
piksi - Copyright MN Press

Broj srpskih fudbalera u Seriji A dostigao je 16, pa će nova sezona koja počinje danas, biti naročito interesantna navijačlima iz Srbije, ali i selektoru srpske reprezentacije, Draganu Stojkoviću Piksiju.

Upravo je Tutosport priredio intervju sa legendarnim Piksijem, u kome je sa velikim ponosom govorio o svojim igračima.

- Često ću prolaziti kroz Italiju, najviše kroz Torino. Možda bih trebalo da kupim kuću ovde - konstatovao je šaljivo Stojković na početku razgovora, pa nastavio:

- Divno je videti toliko mojih igrača ovde u jednoj od najjačih liga sveta.

Poslednji u nizu Srba koji je stigao na Apenine je Filip Kostić i to upravo u torinski Juventus.

- Veoma sam srećan zbog Filipa. Pre nekoliko meseci mi je rekao da čeka Juventus i srećan sam što je ispunio svoju želju. On je dosta napredovao u poslednje dve ili tri godine i zaslužio je šansu u vrhunskom klubu. Ozbiljan je momak, vrlo fokusiran i veliki je profesionalac. Pokriva levo krilo, igra i napred i nazad, ali on ne trči samo, već je odličan tehničar i ima sjajan centaršut. Kada je Kostić na terenu znate da u peterce stižu lopte i uglavnom su precizne. O ulozi će odlučivati Alegri kojeg smatram veoma dobrim trenerom.

Nije ovaj razgovor mogao proći bez Dušana Vlahovića, koji je bio zvezda prethodnog prelaznog roka, a igraće zajedno sa Kostićem u Juveu.

- Svaki napadač na svetu, ne samo Dušan voleo bi da ima dva asistenta kao što su Kostić i Di Marija. Ne brinem se za njega, samo da bude zdrav. Uvek je davao golove i nastaviće to da radi. Mnogo će postići u Juventusu, a nadam se i u Kataru. Želeli bismo da postanemo favoriti iz senke na Svetskom prvenstvu.

U Italiji je godinama na sjajnom nivou i Sergej Milinković-Savić, a iako se konstantno dovodi u vezu sa Juventusom, i dalje nosi dres Lacija.

- On u Juveu? Nikad ne reci nikad. Mislim da je Sergej idealan za Juventusov vezni red. On je vrhunski igrač i bio bi veliko pojačanje za svaki tim - nastavio je Piksi u svom stilu, te je prokomentarisao i dolaske Matića, Jovića i Radonjića u Seriju A:

- Matić? Sjajan posao! Odlično poznaje Murinja i biće im pravo pojačanje. Roma će se sada boriti za vrh tabele. Jović mora da pronađe kontinuitet i biće mu lakše uz Milenkovića. Biće im dobro u Firenci. Radonjić je veoma brz i može da pravi razliku. Nadam se da će igrati -  završio je Stojković.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike