Mitrovićevi golovi i remi Fulama i Liverpula! Koliko je tu istorije ispisano!

08.08.2022

18:25

0

Autor: G. F.

Neverovatno je koliko velikih dostignuća može da donese samo jedna utakmica

Mitrovićevi golovi i remi Fulama i Liverpula! Koliko je tu istorije ispisano!
profimedia-0712406137 - Copyright Profimedia

Početak Premijer lige doneo nam je baš ono što smo očekivali i što smo priželjkivali celo leto. Sjajan fudbal, efikasne strelce, lepe golove...

Doneo nam je i junaka prvog kola, našeg reprezentativca Aleksandra Mitrovića, koji je sa dva gola "zabranio" jednom od glavnih kandidata za titulu da pobedi.

Videli smo i poraz Mančester junajteda, pobedu branioca titule Mančester sitija, moćan i raspucan Totenhem, odličan Artetin Arsenal... Ali, ta utakmica Liverpula i Fulama je ipak pobedila u 1. kolu.

Što zbog četiri gola u remiju, što zbog maestralnog Mitra ili Darvina Nunjeza koji je pokazao da će biti pojačanje za "crvene"... Iz mnogo razloga, baš je to utakmica kola.

I baš na toj utakmici popadali su neki rekordi, neki su izjednačavani, sve u svemu bilo je tih "istorijskih" elemenata u zaista velikom broju.

Tanjug/AP Photo/Ian Walton
 

Moramo da počnemo do ta dva gola koja je postigao naš reprezentativac Aleksandar Mitrović. Da jedan igrač da dva gola Liverpulu nije se desilo još od debakla (4:1) u duelu sa Mančester sitijem kada je Gundogan dva puta pogodio.

Idemo dalje, ovim remijem Fulam je postao prvi time koji je Liverpulu otkinuo bodove u prvom kolu još od 2017. godine. Tada su  "crveni" igrali 3:3 sa Votfordom.

A to što je Fulam vodio na poluvremenu (1:0), e to se stvarno ne dešava često. U celoj prošloj sezoni samo jednom je klub sa Enfilda gubio posle prvih 45  minuta!

Tanjug/AP Photo/Rui Vieira
 

Svoju istorijsku ulogu imao je i Mohamed Salah. Egipćanin je postao prvi fudbaler koji je uspeo da postigne gol u prvom kolu u šest prvenstava zaredom.

Počela je Premijer liga na radost mnogih ljubitelja ostrvskog fudbala. Ako se po jutru dan poznaje, biće ovo fenomenalna sezona!

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike