Ko sve može na Zvezdu?! Izraelci, Kiprani, Moldavci ili Česi! Sve što treba da znate o mogućim rivalima srpskog šampiona!

02.08.2022

13:56

0

Autor: 24sedam

Dalji rasplet zavisi od ishoda dvomeča sa Jermenima

Ko sve može na Zvezdu?! Izraelci, Kiprani, Moldavci ili Česi! Sve što treba da znate o mogućim rivalima srpskog šampiona!
20220724dtMladCz17 - Copyright MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde će u sredu odigrati prvu utakmicu 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona, a protivnik će biti Pjunik iz Jermenije. Takođe, srpski prvak zna protiv koga će igrati u slučaju uspeha, ali i neuspeha u dvomeču sa Pjunikom.

Ako bude bolja od Jermena odmeriće snage sa boljim iz okršaja Apolon Limasol - Makabi Haifa, a ako bude eliminisana igraće sa poraženim iz okršaja Šerifa i Viktorije Plzenj.

U narednim redovima ćemo vas u najkraćim crtama upoznati sa mogućim protivnicima ekipe Dejana Stankovića.

Krenućemo od Makabija, prvaka Izraela.

U prethodnom kolu eliminisali su Olimpijakos, i to pomalo iznenađujuće. Pre svega što je u prvoj utakmici u Izraelu bilo 1:1, a onda je u Pireju bilo čak 4:0 za Makabi. Možda je neko očekivao prolaz dalje, ali takav rezultat, sigurno nije.

U Makabiju trenutno igra i jedan Srbin, a to je Bogdan Planić koji je između ostalog bio i u Crvenoj zvezdi. Stigli su Frantzdi Pjero (Haićanin plaćen 1,6 miliona evra Genganu), Nikita Rukavicija, kao i Danijel Sandgren, koji je prošlu sezonu proveo u grčkom Arisu.

Izraelski šampionat još nije počeo, počeće za 20-ak dana, ali u "nogama" imaju evropske duele.

Kada je reč o Apolonu, ni oni nisu još krenuli sa nacionalnim šampionatom, a nisu igrali ni u kvalifikacijama. Iza sebe imaju samo test utakmice, a u poslednjoj su izgubili od Torina.

Srpska "kolonija" je u Apolonu nešto veća. Na golu je Aleksandar Jovanović, nekadašnji golman reprezentacije Srbije, odnosno bivši član niškog Radničkog i Arhusa. Tu su i nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Vukašin Jovanović, kao i Đorđe Denić koji je igrao za Rad i Rozenborg, a dete je Partizana. Inače, bivši vezista Partizana Saša Marković je otišao.

U kiparski tim, stigao je Metju Pejberns iz Malage, El-Hađi Ba iz Gengama, a Rangelo Janda se vratio sa pozajmice iz Astane.

Ukoliko bi Zvezda izbacila Pjunik, u prvom meču plej-ofa bila bi gost (16. ili 17. avgusta), a revanš bi se igrao na "Rajku Mitiću", sedam dana kasnije.

Ako se ipak desi, da crveno-beli budu neuspešni, očekuje ih duel Šerifa i Viktorije. I to u plej-ofu Lige Evrope.

Moldavci su preskočili već dva kola kvalifikacija, odnosno eliminisali klubove iz regiona, Zrinjski iz Bosne i Hercegovine i Maribor iz Slovenije. Krenuli su i sa nacionalnim šampionatom, a u prvom kolu su odigrali nerešeno.

Inače, Šerif ne budi najlepša sećanja navijačima Zvezde, pošto je tim iz Tiraspolja eliminisao srpski tim prošle sezone, baš u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Kada je reč o Viktoriji, preskočili su jedan "stepenik" u kvalifikacijama za Ligu šampiona, HJK Helsinki i to sa ukupnih 6:2. Zanimljivo je i da je tim iz Plzenja počeo remijem u nacionalnom šampionatu. Protiv Teplica je bilo 2:2.

Raspored je sledeći. Srpski šampion bio bi domaćin u prvoj utakmici u eventualnom susretu sa moldavskim ili češkim klubom. Plej-of kvalifikacija za Ligu Evrope igraće se 18. i 25. avgusta.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike