Zvezda dobila rivala za Ligu šampiona! Srpski prvak ide u Izrael ili na Kipar!

02.08.2022

10:04

0

Autor: 24sedam

Crveno-beli moraju prvo da pobede Pjunik

Zvezda dobila rivala za Ligu šampiona! Srpski prvak ide u Izrael ili na Kipar!
FK Crvena zvezda07 - Copyright MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde igraće protiv pobednika dvomeča Makabi Haifa - Apolon iz Limasola u poslednjem meču kvalifikacija za ulazak u grupnu fazu Lige šampiona, pod uslovom da eliminišu ekipu Pjunika, prvaka Jermenije.

Tim Makabija iz Haife je aktuelni šampion Izraela. U njihovim redovima igra bivši zvezdaš Bogdan Planić, za koga se govorilo na početku prelaznog roka da će preći u atinski AEK, ali se sve promenilo nakon što su Izraelci uspeli da naprave veliko iznenađenje u prethodnoj rudni kvalifiakcija protiv Olimpijakosa.

Grci su u prvom meču u Hafifi ostvarili remi, primivši gol u 93. minutu. Na svom "Karaiskakiju" doživeli su katastrofu, poraz od čak 0:4, od čega će se još dugo oporavljati.

Apolon u svojim redovima ima bivšeg igrača Crvene zvezde Vukašina Jovanovića, kao i golmana Radničkog Aleksandra Jovanovića. U timu je i Danilo Špoljarić, reprezentativac Kipra i najmlađi sin bivšeg igrača OFK Beograda Miljenka Špoljarića.

Termin odigravanja utakmice biće naknadno saopšten tokom dana, sigurno posle 15.30 časova.

Ostali parovi su:

Kopenhagen - Trabzonspor

Makabi Haifa/Apolon - Crvena zvezda/Pjunik

Bode Glimt/Žalgiris - Ludogorec/Dinamo

Karabag/Ferencvaroš - Šerif /Viktorija Plzenj

Da podsetimo, crveno-beli su bili u grupi povlašćenih timova, a mogući rivali su bili: Karabag (Azerbejdžan) - Ferencvaroš (Mađarska),  Bode (Norveška) - Žalgiris (Litvanija), Makabi Haifa (Izrael) - Apolon Limasol (Kipar) i Trabzon (Turska).

Kuglica sa ceduljom "Crvena zvezda" vrteće se u staklenom ćupu i na žrebu za Ligu Evrope od 13.00 časova, gde će takođe dobiti potencijalne protivnike u plej-ofu ovog takmičenja za slučaj da dožive eliminaciju od Pjunika.

 

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike