Trener Spartaka potpuno iskren: Šokiran sam Partizanom, Zvezdi već može da se čestita titula!

01.08.2022

17:45

0

Slavko Petrović gostovao je u emisiji na TV Arena sport

Trener Spartaka potpuno iskren: Šokiran sam Partizanom, Zvezdi već može da se čestita titula!
20120324mmPetrov01 - Copyright MN Press

Trener Spartaka Slavko Petrović bio je gost u emisiji "Pregled Kola" na TV Arena sport, gde se osvrnuo na šampionsku trku između Crvene zvezde i Partizana, kao i rezultate svoje ekipe.

Iskusni stručnjak imao je bogatu internacionalnu karijeru po Nemačkoj, a u srpski fudbal vratio se sredinom aprila kada je na klupi Subotičana zamenio Nebojšu Vučkovića.

Slavko Petrović je takođe proveo izvesno neko vreme u Bosni i Hercegovini, gde je između ostalih radio u Željezničaru, Radniku iz Bijeljine, Slobodi iz Tuzle...

- Bio sam tamo osam godina, imao sam ponude da ostanem, ali što je čovek stariji vuče ga nostalgija. Ovde sam rođen, imam puno prijatelja u Srbiji i naravno, presudio je poziv Spartaka, posle kog mi nije bilo teško da donesem odluku. Radoholičar sam i volim klubove koji imaju dobre radne navike poput ovog.

Posle četiri kola Mozzartbet Superlige, Spartak se nalazi na petom mestu tabele sa po dve pobede i remija. Subotičani imaju osam bodova, četiri manje iza vodeće Crvene zvezde uz gol razliku 6:1.

- Nakon tri kola mogli smo da kažemo da smo imali dobro otvaranje sezone, a nakon četiri, da smo se uvčvrstili na ovoj poziciji... Ne bih doduše puno pričao jer ima još mnogo da se igra. Ovo na početku su bili bodovi spasa, jer su nas prethodno prognozirali za ispadanje. Mi ćemo da gledamo na gore i da nastavimo da gradimo kontinuitet u igri kako bismo se borili da dođemo do plej-ofa na kraju regularne sezone.

Nemanja Nikolić i Lazar Tufegdžić napustili su tim, pa se sada kao prvo rešenje istakao Nikola Srećković, koji je nedavno dobio i kapitensku traku.

- Radi se o igraču koji ima ozbiljan potencijal. Postao je kapiten i ta traka može da promeni igrača. Imao je problema tokom priprema, a sada ga malo štedimo. Sigurno je da može da postane vođa ekipe i ukoliko ispuni ono što od njega tražim, mogu da ga preporučim kolegama iz Nemačke, jer se radi o odličnom fudbaleru.

Osvrnuo se i na katastrofalne rezultate Partizana.

- Šokiran sam crno-belima ove sezone. Jedan takav gigant da nakon četiri kola ima jadnih pet bodova. To što je rekao moj kolega iz Novog Pazara Vladimir Gaćinović je istina. Mi doduše ne znamo kakva je problematika u Humskoj. Nešto ne štima, takvi igrači, mašinerija, budžet. Neshvatljivo mi je da vežu 2 remija i poraz.

Po mišljenju našeg gosta, šampionska trka je već gotova...

- Mašinerija je krenula opasno. Dati 17 golova u četiri kola. To je zaista sjajan rezultat. Zvezda melje sve ispred sebe i ove godine neće imati ozbiljnog konkurenta kao što je bio slučaj prošle sezone. Ipak, ne treba se opuštati, ali se Zvezdi može čestitati na šampionskoj tituli - kazao je Slavko Petrović.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Arena sport

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike