Sve je jasnije! Olimpijakos se obrukao, sužena lista Zvezdinih mogućih rivala u plej-ofu

27.07.2022

21:28

0

Autor: 24sedam

Crveno-beli deklasirani u Pireju od Makabija

Sve je jasnije! Olimpijakos se obrukao, sužena lista Zvezdinih mogućih rivala u plej-ofu
0MET5323 - Copyright MN Press

Olimpijakos je ispao iz kvalifikacija za Ligu šampiona, pošto ga je u dvomeču drugog kola izbacio Makabi iz Haife. U prvom meču u Izraelu je bilo 1:1, a u revanšu u Pireju čak 4:0 za goste. U trećem kolu, Makabi očekuje duel sa Apolonom.

Gosti su poveli već u 5. minutu, golom Tjarona Čerija, da bi 20 minuta kasnije (zbog igranja rukom) bio poništen gol domaćinu. Onda je za samo četiri minuta Francdi Pijero dao dva gola (61. i 65.), a onda je konačnih 4:0 postavio Mohamed Abu Fani.

I to je bio kraj za prvaka Grčke koji će takmičenje nastaviti u kvalifikacijama za Ligu Evrope, protiv Slovana iz Bratislave.

Posle eliminacije Olimpijakosa, ponovo će doći do pomeranja u žrebu, pošto je nešto ranije eliminisan i Malme, od Žalgirisa.

Parovi trećeg kola su Makabi Haifa - Apolon, Karabag - Ferencvaroš, Ludogorec - Dinamo Zagreb, Šerif - Plzenj, Bodo-Glimt - Žalgiris, Crvena zvezda - Pjunik, Monako - PSV Ajndhoven, Dinamo Kijev - Šturm, Rojal Union - Rendžers i Benfika - Midjilend.

Na osnovu svega ovoga, Zvezda bi u plej-ofu bila nosilac, kao i zagrebački Dinamo, Kopenhagen i Plzenj. U grupi nenosilaca, odnosno potencijalnih rivala Crvenoj zvezdi su: Karabag, Bodo-Glimt, Apolon i Trabzon.

Ipak, ostaje pitanje da li će UEFA zabraniti potencijalni duel Karabaga i Pjunika, zbog sukoba koji postoji na relaciji Jermenija - Azerbejdžan, pa je izgledno da Zvezda neće moći ni na potencijalnog pobednika duela Karabag-Ferencvaroš.

Žreb za četvrto kolo kvalifikacija je 2. avgusta.

Podsetimo, eliminisani klubovi nastaviće takmičenje u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike