Zvezda kreće u evropski pohod! Stanković prihvatio ulogu favorita, otkrio šta je sa Erakovićem i završio sa velikim "ne"

02.08.2022

10:37

0

Glavni sudija biće Portugalac Artur Soareš Dijaš

Zvezda kreće u evropski pohod! Stanković prihvatio ulogu favorita, otkrio šta je sa Erakovićem i završio sa velikim "ne"
Dejan Stanković - Copyright FK Crvena zvezda

Posle savršenog starta u Superligi Srbije, odnosno četiri pobede u isto toliko utakmica, fudbaleri Crvene zvezde počinju i "evropsku priču". Prvaku Srbije u goste dolazi jermenski Pjunik, na prvu utakmicu 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Termin je već poznat (sreda, 20.45, TV Arena sport Premium 1), kao i sudije, a duel sa Jermenima koji su eliminisali Dudelanž iz Luksemburga, najavio je šef struke crveno-belih Dejan Stanković.

Inače, pre meča saznalo se ime i potencijalnog rivala u plej-ofu.

Počelo se sa pitanjima novinara iz Jermenije. Prvo je bilo da li očekuje iznenađenje od gostiju.

- Možda nisu favoriti, ali svi igraju fudbal. Dosta smo se spremali i dobro smo analizirali Pjunik. Bićemo spremni na svako pitanje. Cenimo svakog, očekujemo dobru podršku koja nije nikad izostala. Učinićemo sve da prođemo dalje. Pjunik je ekipa koja dosta menja.

Upoznat sam sa jermenskim fudbalom, dok sam radio na razvoju u UEFA bio sam čest gost i pratio mlade igrače od 14-15 godina koji su se spremali za sve ono što ih čeka u seniorima. Ima tu dosta talenata, ali i stranaca koji konkretno u ekipi Pjunika čine celinu.

Trener može dosta da sakrije sa startnom postavom, ali ćemo biti spremni. Ne bežimo od uloge favorita, ali ćemo u meč ući sa dosta strpljenja i pameti - kazao je Stanković na početku konferencije.

Zatim se prešlo na pitanja srpskih novinara. Prvo je bilo vezano za nove igrače, kao i prethodnu sezonu.

- Možemo da diskutujemo da li je bolje u odnosu na prethodnu sezonu. Zadovoljan sam otvaranjem prvenstva, kako smo igrali, fizičkom spremom, novajlijama koji su pre svega dobri momci i inteligenti igrači, te su se brzo uklopili u sistem. Shvatili su gde su došli, koje su ambicije i koliko je Zvezda velika. Očekujem još više od njihi kako bi pisali istoriju kluba, ali nijedan meč neće biti lak i nemojmo da se zavaravamo da je ime protivnika dobijena utakmica.

Videli smo Pjunik protiv Didelanža, i to da je kod kuće izgubio 0:1, ali smo svi u stručnom štabu bili složni oko toga da će Jermeni proći dalje, jer su se pokazali organizovanije i "gladnije" od rivala, što se videlo u revanšu. Činjenica je da su tri gola u Luksemburgu postigli posle direktnih kikseva odbrane rivala, ali nećemo nikog potcenjivati.

Završni cilj je prolaz, a kako, to me ne zanima. Ako se to desi, onda ćemo dalje da razmišljamo. Treba da se naoružamo strpljenjem, mada i oni kao gosti mogu da čekaju kontre. I greške odbrane Dudelanža su zaslužili. Očekujemo jak otpor.

Ima Pjunik i četiri Srbina...

- Njima će biti lepo da budu na punoj Marakani, ali to morate da pitate njih kako će osećati. Žao mi je samo što su u protivničkoj ekipi.

Kakvo je stanje sa Erakovićem?

- Eraković se oporavio, ako ne bude iznenađenja trebalo bi da igra.

Mogu li se očekivati dva napadača od starta, Aleksandar Pešić i Milan Pavkov koji je u odličnoj formi?

- Dosta puta smo igrali sa dva napadača prošle godine kada smo hteli da idemo na direktan rezultat od početka meča. Bila je formacija u rombu sa dva špica, a sigurno ćemo i budućnosti tako igrati nekad, ali težimo ka tome da imamo ravnotežu u ekipi. Kada igraju dva napadača, nešto se menja u veznom redu, da se ne trpi, ali biće prilike da tako nastupimo

Bio je kratak i Stanković kada su ga pitali za komentar žreba.

- Ne.

- Ništa? - usledilo je kontrapitanje novinara.

- Ne - i tako je konferencija bila završena.

Inače, iz Ljutice Bogdana su i apelovali da svaki navijač dođe u dresu, ili u nečem crveno-belom.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike