Neće Kostić nigde! Raste optimizam u Frankfurtu – Srbin ide sa Ajntrahtom u Ligu šampiona?

09.07.2022

14:18

0

Autor: A. Š.

Reprezentativac Orlova mogao bi da ostane u bundesligašu do kraja ugovora

Neće Kostić nigde! Raste optimizam u Frankfurtu – Srbin ide sa Ajntrahtom u Ligu šampiona?
profimedia-0705737087 - Copyright Profimedia/Arne Dedert/dpa

Navijači Ajntrahta drugo uzastopno leto nemaju mira zbog Filipa Kostića. Ponovo se srpski ofanzivac nalazi na izlaznim vratima bundesligaša, ali nikako ne prelazi prag „Dojče bank parka“.

Ipak, za razliku od prošle godine ovoga puta reprezentativac Orlova je potpuno spokojan. U četvrtak se pojavio na prvom treningu Ajntrahta posle produženog odmora koji je dobio usled reprezentativnih obaveza i sa osmehom je odradio uvodni radni dan u novoj sezoni.

Kostićeve slike iz Ajntrahtovog trening kampa dale su povoda nemačkim medijima da nagoveste kako bi brzonogi srpski ofanzivac i naredne sezone mogao da ostane u klubu kojeg je u sezoni za nama vodio do trofeja u Ligi Evrope i mesta u Ligi šampiona u nastupajućoj takmičarskoj godini.

Iako je Kostić nedavno bio viđen u Juventusu, „Sport1“ u petak je doneo informaciju, pozivajući se na izvore bliske Ajntrahtu, da Filipov ostanak u Frankfurtu više nije nerealan. Nemci dalje navode da na adresu osvajača Lige Evrope nije stigla nijedna zvanična ponuda za reprezentativca Orlova, kojeg ugovor sa nemačkim bundesligašem vezuje do sledećeg leta.

S obzirom da dve strane nisu pronašle zajednički jezik oko produžetka saradnje Nemci su pretpostavljali da će Filip ovog leta izvesno napustiti Frankfurt, međutim sada navode da postoji realna šansa da Markus Kreše odstupi od svoje politike da ne ulazi u poslednju godinu ugovora sa bilo kojim igračem.

Ipak, sezona u kojoj je proglašen za najboljeg igrača Lige Evrope definitivno je uticala na razmišljanja sportskog sektora Ajntrahta, koji sada žele dobro da premere šta je najbolja solucija za klub. Ukoliko procene da bi im Kostić doneo kvalitet u grupnoj fazi Lige šampiona neophodan za osvajanje bodova lako bi moglo da se dogodi da sve eventualne ponude za Srbina ostanu u fioci, čak i po cenu da narednog leta iz kluba ode kao slobodan agent.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike