Totalna renesansa srpskog fudbala! Posle Orlova zablistale i dame: Najveća pobeda u istoriji!

12.04.2022

16:42

0

Autor: 24sedam

Srpkinje savladale Nemačku i došle nadomak Mundijala

Totalna renesansa srpskog fudbala! Posle Orlova zablistale i dame: Najveća pobeda u istoriji!
0MMM8542 - Copyright MN Press

Srpski fudbal doživljava renesansu! „Orlovi“ su se plasirali direktno na Mundijal, na klupskom nivou došli smo do direktnog mesta u Ligi šampiona, a danas su celokupnu sliku upotpunile i dame – ženska reprezentacija savladala je Nemačku u kvalifikacijama za Mundijal ostvarivši tako najveću pobedu u istoriji – 3:2!

Stigle su favorizovane Nemice u Staru Pazovu posle svih sedam pobeda u dosadašnjem toku kvalifikacija i prepune samopouzdanja zbog ubedljivog trijumfa u prvom meču sa Srpkinjama (5:1).

Ipak, naše devojke pokazale su ogromno srce, ali u isto vreme potvrdile da se nalaze u sjajnoj formi. Izabranice Predraga Grozdanovića nanizale su šest trijumfa i na odličnom su putu da se plasiraju na Mundijal. Za to je potrebno ili da budu prve u svojoj grupi, ili da budu jedna od tri najbolje rangiranih drugoplasiranih ekipa. U igri su i za prvo mesto, mada imaju veoma male šanse da prestignu Nemačku.

Poslednje dve utakmice kvalifikacija na programu su u septembru, kada će Srbija prvo dočekati Portugal, a potom gostovati Izraelu.

Sjajna Jovana Damnjanović danas je bila nezaustavljiva. Pošto je Alegra Poljak je donela prednost Srbiji u 36. minutu, Damnjanovićeva je sa dva pogotka (49’ i 69’) trasirala našim gracijama put ka istorijskom trijumfu, dok su poraz Nemica ublažile  Šiler u 60. i Vasmut u nadoknadi vremena.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike