Srpkinje dale čak pet golova usred Turske! Baraž za Mundijal je blizu, Čanković i Filipović po dva puta

23.02.2022

17:21

0

Autor: 24sedam

Već na poluvremenu je bilo 3:1

Srpkinje dale čak pet golova usred Turske! Baraž za Mundijal je blizu, Čanković i Filipović po dva puta
turska1 - Copyright Promo/FSS

Ženska fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je Tursku u utakmici kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Iako su bile gošće, u Izmiru su slavile sa 5:2 (3:1) i stigla na vrata istorijskog uspeha, baraža za plasman na Prvenstvo sveta.

Već na poluvremenu bilo je 3:1, a golove za tu prednost su dali Tijana Filipović (8. minut) i Jovana Damnjanović (12. i 37. minut). Domaćin je pre poluvreme uspeo da smanji prednost, a u nastavku golove su dale i Jelena Čanković i Filipović.

Posle sjajne igre i odličnog rezultata, selektor Predrag Grozdanović nije krio zadovoljstvo ostvarenim.

- Nema sumnje da je ovo bilo naše najbolje izdanje od trenutka kada zajedno funkcionišemo, a to su već tri godine. Sve pohvale devojkama, odigrale su fantastičan meč. Pohvale i stručnom štabu, mojim saradnicima za sjajnu pripremu utakmice.

Nama je ovo bila možda i najznačajnija utakmica u poslednjih nekoliko godina, nismo imali izbora, morali smo da pobedimo. Koliko su devojke dobro odradile posao govori i aplauz koji su dobile na kraju utakmice. Pokazale su kako treba da se ponaša i bori za dres Srbije, svi smo ponosni na ova rezultat i nastavljamo zajedno borbu za baraž - rekao je Grozdanović.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike