Stanojević grmeo zbog Zvezde! Vrše nenormalan pritisak na sve, zato nam i nisu dosudili penal protiv Napretka!

20.03.2022

14:00

1

Autor: 24sedam

Crno-bele čeka duel u Surdulici, kao i borba za titulu

Stanojević grmeo zbog Zvezde! Vrše nenormalan pritisak na sve, zato nam i nisu dosudili penal protiv Napretka!
stanojevic2 - Copyright FK Partizan

Fudbaleri Radnika i Partizana odigraće poslednju utakmicu 28. kola Superlige Srbije. Uoči gostovanja u Surdulici duel je najavio i šef struke crno-belih Aleksandar Stanojević koji su trenutno na vrho tabele, sa istim brojem bodova kao i Crvena zvezde.

Do početka plej-ofa, ostala su još tri kola, računajući i duel na jugu Srbije, a upravo je najveći rival bio jedna od tema izlaganja stratega crno-belih.

- Što se tiče forme, mi smo odigrali dobru utakmicu protiv Lučana. Nismo pali u formi. Gde smo pali? Posle Napretka? Gde nam tendeciozno nije sviran čist penal. Ili mi moramo da vršimo pritisak sada kao što Zvezda vrši nenormalan pritisak sve ovo vreme. Posle Subotice, nije se ni završila utakmica, oni vrše pritisak na Savez, na selektora (Dragana Stojkovića, prim. aut.) koji je na onakav načlin odveo reprezentaciju na Svetsko prvenstvo. Na celu fudbalsku strukturu vrše pritisak, i onakve pretnje. Posledica tog pritiska je nama nedosuđen penal protiv Napretka. I onda vi mene pitate o formi. I da li je VAR radio na početku drugog dela sezone i da li bi bilo četiri boda razlike. I da li bi pričali o nekom drugom padu - kazao je Stanojević i nastavio:

- Moram stalno da pričam te stvari. Niko ne spominje čist penal nad Jovićem koji se desio. I prvi put uvek gledamo pozitivno na srpski fudbal. Ovo sam prvi put sada doživeo, jedno tendeciozno suđenje. Ne znam zašto se Sudijska komsija nije oglasila. Kada je Zvezda tražila, oglasili su se, i na kraju se ispostavilo da je bio čist penal u Subotici. I sad vi onda pričate o padu. Mi smo od 10 odigrali sedam utakmica fenomenalno. Pravi se takav nenormalan pritisak od strane Zvezde i niko se ne oglašava niti analizira. Imali bi dva boda prednosti, ali sada dovodiš u situaciju da praviš prednost Zvezdi da bude domaćin. Iako mi moramo da pobedimo i ostale utakmice. Praviš neviđenu prednost da Zvezda ima prednost domaćeg terena. Nadam se da će Sudijska posle svih ovih stvari da se oglase kao u Hrvatskoj. Da objasne celu situaciju u celom kolu. Ili ćemo morati mi svaki meč kad se nešto desi da pravimo haos.

Zatim je pričao i o formi svoje ekipe.

- Odigrali smo dve od deset utakmica loše, protiv Napretka i Zvezde. Je li to pad forme? I da li je protiv Čukaričkog radio VAR i da li je bio čist penal protiv Napretka. I onda pričamo da li smo mi pali, a oni svi fenonemalno igraju. Svi ti pritisci ne utiču na nas, ja ću svaki put reći ono što mislim. Boriću se za ovaj grb ovde. Ništa nas neće sprečiti da idemo još jače. Kako je počeo drugi deo, dešavaju se neke čudne stvari.

Onda mu je i postavljeno pitanje, zašto se klub nije zvanično oglasio posle duela sa Napretkom.

- Zato što čekamo da Sudijska komisija kaže. Zvali smo da ih pitamo šta oni kažu. Iz tog razloga bi se oglasili. Možda oni kažu da nije bio penal, i, okej, sve je to za polemiku. Imate situaciju gde se pravi neviđena hajka na sve živo. Traže se promene zbog penala koji je bio. Ne kuckamo sasopštenja, a da se meč nije ni završio. Verujemo u celu priču i zato čekamo saopštenje. Verujemo jer je sve bilo u redu. Kako je počela druga polusezona, nemate VAR, imate neke diskutabilne odluke. Mi ovde krvavo radimo. Svi! Da li treba da pravimo hajku posle prve sudijske sporne odluke. Zašto se Komisija ne oglasi? Ne samo zbog Zvezde i Partizana, ne igra se ovde fudbal samo zbog nas. U Hrvatskoj prvoplasirani ima 20 bodova manje od nas, i mi pričamo o formi.

Kakvo je suđenje tenedciozno bilo posle sudije iz Niša, mene sve brine. I kad radi i kad ne radi VAR. Verujem sudijama, imamo vrhunske sudije. Ja ne znam šta je bilo u VAR sobi, zato Komisija treba da objasni svaku situaciju. Pitali smo ih, oni su rekli da se ne oglašavaju i da su to uradili samo jednom posle one hajke i histerije od strane Zvezde - rekao je Stanojević između ostalog i dodao da povlačenja nema.

- Nećemo se povući i nećemo biti nijednog trenutka da se nežemo oglašavati. Idemo do koske, nama je cilj titula i idemo da gazimo iz sve snage. Uvek ćemo reći još jače ako nam se desi ono što se desilo protiv Napretka. To direktno utiče na regularnost, a ne na formu. Mi idemo jako, idemo do kraja i za pedalj nećemo odustati. Ja prvi neću! Nijednog trenutka neću ni prećutati. Bez obzira na bilo kakve posledice. Idemo do koske, do kraja, jače nego ikada! Ikada!

Ja imam podršku kluba. Šta treba, da ljudi izlaze stalno. To nije naš stil. Mi ne pretimo da ćemo da menjamo, da tražimo izbore. Naš fudbal ide u dobrom pravcu, reprezentacije ide na SP, imamo dva kluba u LŠ, pet u Evropi. I mislim da imamo pošteno prvenstvo. Ima grešaka, ali je generalno pošteno. I mislim da je regularno, ali u drugom delu sezone se dešavaju stvari koje me brinu. Ali mi nećemo da pravimo medijsku hajku i histeriju. Ja neću ustuknuti ni sekunde, nego ću još jače. Po bilo koju cenu. Makar ne radio više ovde nikada. Ali sekunde neću ustuknuti. To da znaju svi! - zaključio je Stanojević.

Utakmica je na programu sutra, u 17 časova, uz prenos na TV Arena sport.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike