Partizanovci okrenuli leđa svojim fudbalerima! Nema ih na stadionu, ali ratuju međusobno na društvenim mrežama (FOTO)

14.03.2022

09:58

1

Autor: 24sedam

Nekada najvernija navijačka grupa dobila naslednike koji lako okreću leđa timu

Partizanovci okrenuli leđa svojim fudbalerima! Nema ih na stadionu, ali ratuju međusobno na društvenim mrežama (FOTO)
pfc3 - Copyright FK Partizan/MN press

Nekada su na stranicama lista "Sport" pored poretka u jugoslovenskoj fudbalskoj ligi  objavljivane i tabele sa posetama navijača na utakmicama njihovih ekipa.

Tih 80-tih godina Partizan je bar u ovoj kategoriji bio dominantan, uprkos činjenici da je u poređenju sa ostalim članovima "velike četvorke" njegov stadion imao najmanji kapacitet.

Najbolji prosek se pravio stalnim prisustvom na tribinama, i protiv Galenike i protiv Vardara, Čelika, Dinamo Vinkovaca, a ne isključivo posetom derbijima. 

Šta se desilo sa nekada najvernijom publikom danas?

Navijačka grupa "grobari" danas broji oko 2.000 ljudi u osnovi, budući da u tom broju tvrdo jezgro dolazi iz kola u kolo u Humsku.

Ekipa je ove sezone odigrala osam evropskih utakmica i nijednom nije bilo izbrojano više od 15.000 gledalaca u Humskoj, dok je u domaćem šampionatu, sa izuzetkom derbija u septembru, samo protiv Kolubare bilo više od 5.000 ljudi, iako je bio slobodan ulaz za sve tribine. Očigledno da nisu samo pare i skupe ulaznice problem!

"Grobara" nema na stadionu da podrže tim, ali ih je zato mnogo za tastaturama, na društvenim mrežama! Tamo je u toku pravi mali rat, jer kako drugačije zamišljate dijalog u svetu gde važi pravilo "dva grobara - tri mišljenja".

Zanimljivo je i kako se oni dele - najbrojniji su oni iz tvrdog jezgra, kojima ništa nije važno osim imena Partizana i crno-belih boja i dolaziće na sve utakmice bez obzira na plasman i vremenske uslove.

Na drugoj strani su "nezadovoljni". Oni su uglavnom apatični, raslojeni i kompleksni za analizu. Osipanje je počelo sa onima koji su izbegavali Humsku zbog boja stolica, "Zeke", "Đavola" ...  Danas dominiraju oni "koji neće prag Humske dok su Vučelić i Vazura u upravi", pa protivnici huligana, protivnici trenera Stanojevića i tek neznatni broj njih kojima se ne gleda Partizan zbog Jojića ili nekog drugog fudbalera iz sadašnjeg rostera.

Partizanovo navijačko telo nikad podeljenije, posvađano između sebe, pred rasplet prvenstvene trke, čiju kontrolu polako preuzima "večiti rival". Titula ne stanuje u Humskoj od 2017. godine i kako trenutno stvari stoje ...

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike