Tek sad će da pobesne u Humskoj! Sudijski ekspert kaže da je Partizan oštećen, ali to nije sve! (VIDEO)

14.03.2022

19:10

0

Autor: 24sedam

Na stadionu u Humskoj nije bilo golova, ali jeste spornih situacija

Tek sad će da pobesne u Humskoj! Sudijski ekspert kaže da je Partizan oštećen, ali to nije sve! (VIDEO)
0MET7556 - Copyright MN Press

Ovo kolo u Superligi Srbije, 27. po redu obeležili su remi Partizana i Napretka, odnosno pobeda Crvene zvezde na gostovanju Metalcu.

Na stadionu u Humskoj nije bilo golova, ali je bilo nekoliko spornih situacija koje je u emisiji TV Arena sport analizirao sudijski ekspert Zdravko Jokić, a glavni arbitar je bio Aleksandar Živković.

Sporna je bila situacija iz prvog poluvremena, kada su crno-beli u sedmom minutu tražili penal, pošto je Kvinsi Menig oboren.

- Nije bio prekršaj. To su nove instrukcije u duelima kada ne postoji dovoljna snaga. Sudija je bio u dobrom položaju i to nije bio prekršaj - rekao je Jokić, a zatim komentarisao grub faul Raškovića nad Lazarom Markovićem. Dobio je žuti.

- Ovde je start na loptu. Ovde je sporna malo veća brzina. Zbog toga je Marković i odskočio. Ne opravdavam start, ali se vidi da je prvo udario loptu i da nije imao kontakt posle, sa protivnikom. Žuti karton je adekvatna kazna. Nije bila ugrožena bezbednost i to je delovalo mnogo ozbiljnije nego što jeste.

Zatim se pričalo o "makazicama" Rikarda kada je po licu kopačkom zakačio Nemanju Kojičića. Napadač crno-belih je dobio žuti karton.

- Igrač koji ovo pokušava, mora da vodi računa o prostoru. On tada nije video protivnika i nije išao na njega direktno đonom. Udara ga risom, a ne kramponima. Nije bilo loše namere i dobra odluka je žuti karton.

Onda je razmatrana situacija u duelu Jovića i Jovanovića, u 61. minutu. Povodom toga, kasnije su se oglasili i crno-beli.

- Najnovije instrukcije govore o držanju i guranju. Bitno je koliko je sve to trajalo. I koliko tu ima snage. Ovde vidimo dve ruke. Kada protivnik igrača drži sa dve ruke, onda je prekršaj, ali se razmatra koja je snaga. Ovo nije kratko povlačenje, to su četiri koraka. Po igraču Partizana se vidi da je on usporen. Nije mogao da stigne do te lopte jer je vučen za dres. Vidi se i leva ruka na grudima protivnika. Ne da mu da dođe do lopte. Sudija gleda sa leđa, VAR se nije mešao. Na osnovu svega, ovo je bio prekršaj jer je igrač onemogućen. Ovde VAR nije reagovao jer je sudija odlučivao na terenu.

Zatim su ponovo crno-beli tražili penal. Oboren je Rikardo.

- On ovde ide unazad. Udara u igrača i kada se setio da bi bilo dobro da padne, pada. Sudija je blizu i ovde nije bilo prekršaja - zaključio je Jokić.

Podsetimo, crno-beli su ovim remijem dozvolili Zvezdi da se izjednači po broju bodova na vrhu tabele. Ako i posle tri kola oba tima budu sa istim brojem bodova, crveno-beli će imati bolju poziciju, odnosno preteći najvećeg rivala, na početku plej-ofa. Takođe, treći ovosezonski derbi bio bi igran na stadionu "Rajko Mitić".

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike