Šta smo videli posle Zvezdina 3 testa? Ohi je "bingo", Pičinijev debi za zaborav, Dioni nije "ni na mapi", Katai i Ivanić po starom...

01.02.2022

09:00

0

Ostao je još meč sa Altahom, a onda sledi i povratak u Beograd

Šta smo videli posle Zvezdina 3 testa? Ohi je "bingo", Pičinijev debi za zaborav, Dioni nije "ni na mapi", Katai i Ivanić po starom...
272985437_10160118022339884_7384106630847318141_n - Copyright FK Crvena zvezda

Uskoro će i kraj priprema fudbalera Crvene zvezde. Ekipa Dejana Stankovića odigrala je tri test meča, a do povratka u Beograd ostao je još duel sa austrijskim Altahom. Ali trebalo bi da je ono najbitnije viđeno.

Desi se i da se učinak i forma iz pripremnih utakmica ne ponove kada počne takmičarska sezona, ali bez test mečeva jednostavno se ne može. Prvak Srbije je u Turskoj odigrao nerešeno sa Mariborom (1:1), pobedio LASK (2:1), a u pretposlednjem duelu, sa Šahtjorom izgubio sa 3:2.

I šta smo videli u prethodna tri meča?

Videli smo kostur tima koji će u nastavku sezone pokušati da stigne Partizan u Superligi, odbrani trofej u Kupu Srbije, kao i da uradi nešto još više u Ligi Evrope. Mada je plasmanom u osminu finala već napravljen veliki uspeh.

Tokom ovih priprema, crveno-beli su pretrpeli određene promene pošto su otišli Njegoš Petrović, Miloš Degenek, Aleksa Vukanović i Marko Lazetić. Naravno, nisu svi imali istu "težinu" u prethodnoj polusezoni, pa su neki odlasci bili i očekivani. Došli su Ohi Omoijuanfo i Kristijano Pičini, s tim da smo od Norvežanina videli mnogo, a od Italijana vrlo malo. Doduše, prvi je igrao, a drugi je samo protiv Ukrajinaca dobio 45 minuta i to kao starter. 

Takođe, pripremne utakmice odigrane su bez tri važna "šrafa", Milana Borjana, Gelora Kange i El Fardu Bena. Kapiten i golman koji ipak ostaje posle turbulencija, bio je sa selekcijom Kanade, dok su Kanga i Ben sa timom Gabona odnosno Komora bili na Kupu afričkih nacija. Ali, po povratku njima ne bi trebalo da bude problem da se uklope. Ipak, postoji nešto čega se Stanković plaši.

- Ne verujem da će izgubiti na fizičkoj snazi, ali će oni sigurno osetiti umor tokom ove polusezone. Verovatno će doći do pada u nekom trenutku, što se tiče forme. Kada završe sa svojim obavezama imamo spremam program za njih - kazao je Zvezdin šef struke pre polaska u Tursku.

FK Crvena zvezda
 

Vratimo se pomenutim utakmicama. U prvoj starteri su bili Popović, Gajić, Eraković, Pankov, Gobeljić, Stanić, Krstičić, Falko, Ivanić, Katai i (strelac) Ohi, a Stanković je promene pravio na početku drugog poluvremena, odnosno od 63. minuta. Šansu su dobili i Gordić, Bakajoko, Đurić, Sanogo, Radulović, Srnić, Stanković, Živković, Nikola Mituljikić, Mustafa i Pavkov.

Protiv LASK-a, startna postava je bila za nijansu drugačija, a izgledala je ovako: Popović, Gajić, Dragović, Eraković, Rodić, Sanogo, Srnić, Živković, Ivanić, Katai i Ohi. U tom meču, Stanković je malo pomerio "granicu" pa su starteri bili na terenu do 71. minuta, a onda je usledila kompletna promena. I manje-više isti fudbaleri su dobili šansu, Gordić, Bakajoko, Pankov, Đurić, Gobeljić, Stanković, Krstičić, Mustafa, Falko, Lučić i Pavkov.

Onda je usledila i provera protiv najjačeg od četiri izabrana protivnika. Reč je o lideru prvenstvu Ukrajine koji je prošle sezone šampionsku trku izgubio od kijevskog Dinama. Pre toga je vezao četiri titule. Iako je Šahtjor eliminisan iz Lige šampiona i UEFA takmičenje uopšte, tim je za poštovanje. Takođe, sastav "rudara" je bio maksimalno jak, pa poraz od 3:2 i nije tako "strašan", a treba dodati i da je Pavkov sa bele tačke propustio da donese remi.

U ovaj duel Stanković je ušao sa tri štopera, a startna postava je izgledala ovako Popović, Pičini, Dragović, Eraković, Pankov, Rodić, Sanogo, Srnić, Ivanić, Katai i Ohi. U nastavku su ušli Živković, Gajić, Bakajoko, Mustafa, Stanković, Falko, Krstičić i Pavkov.

FK Crvena zvezda
 

U prethodna tri meča smo videli da su Katai i Ivanić opet pokazali da će i dalje sve počivati na njima i da će od njihove forme sve i zavisiti. Ivanić je na primer protiv LASK-a bio dvostruki asistent, Kataiju i Ohiju.

Norvežanin se veoma brzo uklopio i svaki put bio strelec, pa ako računamo i meč koji su fudbaleri Zvezde odigrali međusobno, učinak mu je četiri utakmice - četiri gola. Ohi uz to predstavlja konstantnu opasnost po protivnika, često je u šansi i jasno je da će biti prva opcija u špicu u nastavku sezone. Drugi Stankovićev izbor je za sada Pavkov, za koga je već odbijena ponuda, ali nije isključeno da ode.

FK Crvena zvezda
 

Kada je reč o Luisu Dioniju njega "nema ni na mapi", iako se od njega letos, kada je došao baš mnogo očekivalo. Francuski napadač ne dobija šansu ni na "kašičicu", za razliku od Rišaira Živkovića kome je Stanković sva tri puta ukazao poverenje, iako je jedno vreme bio u drugom planu. Protiv LASK-a je bio i starter. Čak i klinci, kao što su Stanković, Mustafa, Đurić, Lučić ili Mituljikić dobijaju šansu, ali ne i Dioni, na koga se očigledno ne računa.

Tu su naravno i Srnić, Krstičić ili Falko, koji nisu uvek prva opcija, ali je jasno da će Stankoviću biti potrebni jer će se igrati na tri fronta.

Da zaigra, šansu je dobio i Kristijano Pičini, koji je ostavio loš početni utisak. Italijan je u dve situacije bio sporiji od Mudrika koji je jednom dao gol, a drugi put iznudio prekršaj, posle koga je usledio i pogodak za 2:0. Verovatno je to posledica što iskusni desni bek nije maksimalno spreman jer je nekoliko dana pauzirao.

FK Crvena zvezda
 

Ipak, ukoliko se pokaže da nije reč o posledicama nedovoljne spremnosti, onda će crveno-beli imati ozbiljan problem. Jer Šahtjor je samo za pet minuta dokazao na delu frazu, da Evropa ne prašta greške. A ekipa koju sada vodi Roberto de Zerbi već odavno predstavlja ozbiljan evropski klub.

Ostaje da se vidi kako će sve izgledati u nastavku sezone. Podsetimo, letos je bio solidan učinak u test mečevima, tri pobede i remi, ali onda je usledilo i "štucanje" na startu, remi sa Vojvodinom od 0:0 i poraz od Kairata. Posle je krenulo bolje, ali sada nema mesta za kiks ako se razmišlja o odbrani duple krune. Jer pet bodova je prilično veliko u Srbiji.

Prvi takmičarski test je 12. februara sa Čukaričkim, u Superligi Srbije.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike