U Partizanu priznali! Skautirali su Ohija, a norveška "haubica" na kraju potpisala za Zvezdu

29.01.2022

16:28

0

Autor: 24sedam

Detalje ispričao skaut kluba iz Humske

U Partizanu priznali! Skautirali su Ohija, a norveška "haubica" na kraju potpisala za Zvezdu
ohi2 - Copyright 24sedam/Dušan Nikolić

Ohi Omojiuanfo je nedavno predstavljen kao novi fudbaler Crvene zvezde, a postojala je mogućnost da norveški napadač bude i član najvećeg rivala, Partizana. To je otkrio i Zvonko Popović nekadašnji fudbaler, sada skaut kluba iz Humske.

- On je bio jedan od igrača koje smo mi u julu mesecu skautirali. Znate kako to ide, nama pošalju nekoliko igrača i nas nekoliko sednemo i tada smo se složili da je Ohi dobar igrač, ali Rikardo je bio prva opcija i mislim da nismo pogrešili - kazao je Popović za TV Arena sport o bivšem špicu Moldea koji je već počeo da daje golove za crveno-bele.

Zatim je nastavio o transfer politici kluba.

- Dobru stvar koju je Sale (Aleksandar Stanojević) uradio je to što je vratio neke igrače koji su prošli Partizanovu školu. Preko 20 godina se bavim radom sa našom decom i srce mi bude puno kada ih vidim u prvom timu. Sad se dešava da mi imamo šest-sedam igrača koji su ponikli ovde. Uklopio ih je, tu su od 10. godine i to se oseća kod njih. Sad je došla nova generacija, mali Nemanja Jović koji se ustalio, Marko Milovanović napreduje izvanredno. Partizan nikad nije bio u oskudici sa talentima.

Ljubomir Fejsa je najveće pojačanje Partizana u ovom prelaznom roku i Popović ističe da može mnogo da donese crno-belima u borbi za titulu.

- Trebaće mu malo vremena da uđe u ritam. Mislim da je on negde u septembru odigrao poslednju utakmicu, ali iskusan je igrač i biće dobra zamena za Šćekića. Njegovo iskustvo će mnogo značiti, ja njega tretiram kao našeg igrača iako nije prošao omladsinsku školu.

Govorio je i o pojačanjima, odnosno da li će ih biti još u zimskom roku.

- Mnogo zavisi od toga da li će neko da ode. Finansijska situacija je takva da mora da se prodaje da bi se dovodilo. Ne verujem da će biti pojačanja, mislim da je Fejsa poslednji. Svakako, neće se zatvarati vrata mladim igračima.

U nastavak sezone, crno-beli ulaze sa pet bodova više od Zvezde.

- Imate dva derbija koja mogu i ne moraju da odluče. Mislim da se Zvezda malo i uljuljkala i izgubila bodove neplanirano. Mi smo željni kao nikad, četiri godine je post. Nismo skoro bili bliži i mislim da je svima u klubu to jasno. Kako sam načuo neki igrači su upravo zbog toga i ostali.

Ima još dosta da se igra, jako težak raspored na početku. Ide Radnički, pa Sparta, pa Kragujevac, pa opet Sparta, onda derbi... Ako se prođe Sparta (Liga konferencija) nastavlja se i u Evropi. Zvezda je pošteđena toga pa joj je sa te strane lakše - zaključio je Popović.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike