Zvezdin startni remi, Ohijev prvenac, a pogodio je i bivši napadač crveno-belih (FOTO, VIDEO)

25.01.2022

16:49

0

Ovo je bio prvi test za crveno-bele na pripremama u Turskoj

Zvezdin startni remi, Ohijev prvenac, a pogodio je i bivši napadač crveno-belih (FOTO, VIDEO)
FJkEhqlXEAEQff2 - Copyright FK Crvena zvezda

Fudbalere Crvene zvezde odigrali su prvi test meč na pripremama u Turskoj, protiv Maribora i bilo je 1:1. Poveo je lider slovenačkog šampionata golom Ognjena Mudrinskog, a izjednačio je novajlija u redovima crveno-belih, Ohi Omoijuanfo. To je ujedno bio rezultat prvog poluvremena, ali i konačan. Naredna utakmica je već u petak, a protivnik će biti LASK.

Šef struke crveno-belih Dejan Stanković dao je šansu velikom broju igrača, s tim da je u startnoj postavi bilo nosioca igre iz prethodnog dela sezone. Ali nije bilo Milana Borjana, El Fardu Bena i Gelora Kange, zbog reprezentativnih obaveza, kao ni Milana Rodića, Aleksandra Dragovića i Kristijana Pičinija.

Ipak, tu su bili Aleksandar Katai i Mirko Ivanić, kao i Milan Gajić, Radovan Pankov, Marko Gobeljić... Šansu je od početka dobio i Omoijuanfo.

Slovenci su poveli već u 18. minutu, a strelac je bio nekadašnji napadač Zvezde, koji se odlično snašao posle obećavajuće prilike na drugoj strani, ispred gola Maribora. Ali, na sreću srpskog šampiona izjednačenje je brzo stiglo. Norvežanin od koga se mnogo očekuje, odlično se snašao na nekoliko metara od gola, u 27. minutu.

Nastavak meča doneo je i brojne izmene u ekipi Stankovića. Menjao je u dve ture, pa je na početku drugog poluvremena uveo Gordića, Srnića, Živkovića i Pavkova, a u drugoj grupnoj izmeni šansu su dobil i Bakajoko, Đurić, Sanogo, Radulović, Stanković, Ibrahim i N. Mituljikić.

Slovenci su se pokazali kao rival po meri, pretili su prvo Zoranu Popoviću, a onda i Milošu Gordiću. Mada treba spomenuti i pokušaje Kataija, Pavkova, Falka...

Za neki sud, još je rano. S obzirom da je ovo prvi meč na pripremama, da je promenjen veliki broj igrača, ali je važno da se nije počelo porazom. Doduše, nije bilo ni pobede, ali do kraja priprema ostale su još tri provere, sa LASK-om, i dva Šahtjora, iz Donjecka i Soligorska.

BLOG UŽIVO:

Kraj utakmice.

89. minut - Pokušao je Pavkov, ali je golman Jug uhvatio loptu bez većih problema.

86. minut - Novi korner za Crvenu zvezdu.

82. minut - Živković je pokušao glavom, ali je lopta otišla preko gola.

78. minut - Pokušao je Pavkov glavom sa nekoliko metara, ali je loše zahvatio loptu.

74. minut - Zamalo autogol, Sanogo je vratio loptu, ali je Gordić ipak stigao.

63. minut - Izmene u Zvezdi. Ušli su: Bakajoko, Đurić, Sanogo, Radulović, Stanković, Ibrahim i N. Mituljikić, a teren su napustili: Gajić, Eraković, Pankov, Gobeljić, Krstičić, Ivanić i Katai.

60. minut - Katai je izborio slobodan udarac na 25 metara. Izveo ga je baš on i bilo je opasno, ali nedovoljno precizno.

58. minut - Fudbaler Maribora je ostao na zemlji ali je utakmica brzo nastavljena.

52. minut - Gordić je uhvatio loptu posle pokušaja Mitrovića glavom, posle kornera.

Stanković je napravio nekoliko izmena. Na terenu su u nastavku Gordić (na golu), Srnić, Živković i Pavkov.

POLUVREME

45. minut - Korner je sa leve strane izveo Katai, ali je golman Maribora lako uhvatio.

42. minut - Katai je pokušavao na nekoliko metara od gola, ali je ipak zaustavljen u pokušaju driblinga.

35. minut - Falko je izveo slobodan udarac sa desne strane, ali je bio neprecizan. Lopta je otišla preko gola.

27. minut - Izjednačio je Ohi, pojačanje iz Moldea. Inače, Norvežanin je već dao jedan gol, u nedavnom testu kada je Stanković napravio dve ekipe.

24. minut - Maribor nastavlja da pritiska i novi korner za Slovence.

18. minut - GOL! Katai je centrirao sa desne strane, ali je Stanić loše zahvatio loptu. U nastavku akcije, Mudrinski je dao gol, posle centaršuta sa desne strane.

12. minut - U ovim trenucima veći posed imaju fudbaleri Maribora.

10. minut - Eraković uz pomoć Popovića su osujetli Ognjena Mudrinskog koji je ušao u kazneni prostor crveno-belih. Inače, Đorđa Jovanovića, poslednjeg pojačanja nema ni na klupi Maribora.

6. minut - Katai je centrirao sa desne strane, Pankov je pokušao glavom. Lopta je išla pod prečku, ali je golman intervenisao odlično.

4. minut - Za sada nema opasnosti pred golovima dva tima

Počela je utakmica

Pogledajte i sastav Maribora.

FK Crvena zvezda
 

Podsetimo, Stanković još ne može da računa na El Fardu Bena i Gelora Kangu, koji su završili učešće na Kupu Afričkih nacija, ali još nisu stigli u Tursku. Iza novajlije Ohija, igraće trio Ivanić, Falko i Katai, koji će biti i kapiten.

Pošto je Milan Borjan sa reprezentacijom Kanade, na golu ga menja Zoran Popović. Bekovi će biti Gajić i Gobeljić, a štoperi Pankov i Eraković.

Za Zvezdu će igrati: Popović, Gajić, Pankov, Eraković, Gobeljić, Krstičić, Stanić, Ivanić, Falko, Katai i Omoijuanfo.

Sat vremena uoči početka meča u Antaliji poznat je i sastav koji je spremio šef struke Dejan Stanković.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike