Zvezda izgubila u najjačem testu! Zamalo da stignu Šahtjor, Pavkov "promašio" remi (FOTO, VIDEO)

31.01.2022

15:49

0

Autor: 24sedam

Upisan remi, a zatim i pobeda u prethodna dva testa

Zvezda izgubila u najjačem testu! Zamalo da stignu Šahtjor, Pavkov "promašio" remi (FOTO, VIDEO)
238126_22_orig - Copyright FK Crvena zvezda

Fubaleri Crvene zvezde odigrali su novi test meč na pripremama u Turskoj. Posle remija sa Mariborom (1:1) i pobede nad LASK-om (2:1), usledila je najkvalitetnija provera, protiv Šahtjora iz Donjecka. Rezultat je bio 3:2 u korist "rudara".

Utakmica u Turskoj bila je veoma zanimljiva, pošto su crveno-beli uspeli da se vrate posle prednosti Ukrajinaca od 2:0. Golove su dali Aleksandar Dragović i Ohi Omojiuanfo, da bi posle David Neres postigao pogodak za 3:2. Imao je i Milan Pavkov šansu da pogodi sa bele tačke i izjednači, ali je njegov šut zaustavljen.

Izabrali su crveno-beli za rivala lidera ukrajinskog šampionata koji je nastupio u najjačem sastavu. I Stanković je izveo najjači tim koji je imao na raspolaganju. Počeo je sa tri štopera, ali i sa novajlijom Kristijanom Pičinijem na mestu beka. Ovako je izgledala startna postava: Popović, Pičini, Eraković, Dragović, Pankov, Rodić, Sanogo, Srnić, Katai, Ivanić i Ohi.

Od starta, ekipa Roberta de Zerbija je krenula silovito. Prilično brzo je došla do prednosti od 2:0, a strelci su bili Mihail Mudrik i Neres, u 13. i 18. minutu. U obe situacije, "krivac" je bio Pičini kome je ovo prvi test meč na pripremama u Turskoj. U prvoj situaciji je zakasnio za Mudrikom, a u drugoj je skrivio prekršaj posle kojeg je i "pao" gol.

Do kraja prvih 45 minuta, mogla je Zvezda do gola, ali su pokušavali Milan Rodić, Mirko Ivanić, Aleksandar Katai, a najozbiljnije prilike imao je Ohi. U roku od dva minuta, u 40. i 42. minutu, Norvežanin je bio veoma blizu golova, ali je golman Anatolij Trubin bio na visini zadatka.

Zatim je menjao Stanković, na početku nastavka, a trud se isplatio nešto kasnije. Prvo je Dragović smanjio, da bi Ohi nešto kasnije i pogodio za 2:2. Norvežaninu je ovo treći gol u trećem testu, što može da raduje zvezdaše. Crveno-beli su se tako vratili u život, a utakmica je dobila dodatno na zanimljivosti. Ali su Ukrajinci ponovo poveli i opet je bio koban Neres, koji je došao iz Ajaksa. U 79. minutu, Aksel Bakajoko je iznudio penal, ali je Milan Pavkov "promašio" remi.

U drugih 45 minuta, Stanković je dao šansu i Živkoviću, Gajiću, Bakajoku, Ibrahimu, Stankoviću, Falku, Krstičiću i pomenutom Pavkovu.

Zakazana je i provera sa Altahom za četvrtak. Onda sledi i povratak u Beograd, a takmičarska sezona biće nastavljena 12. februara, protiv Čukaričkog.

Detalje iz današnje utakmice mogli ste da pratite na našem portalu, iz minuta u minut.

BLOG UŽIVO:

Kraj utakmice!

90. minut - Falko je izveo slobodan udarac, ali bez uspeha.

87. minut - Ušao je i Mustafa.

85. minut - Nije bilo penala za Šahtjor.

82. minut - Pokušao je Živković glavom, ali je Trubin uhvatio.

79. minut - Pavkov nije realizovao penal. Odbranio je golman Šahtjora, Trubin.

78. minut - Bakajoko je oboren u kaznenom prostoru.

77. minut - Ušao je i mladi Stanković.

75. minut - Ušli su Pavkov, Bakajoko i Falko.

73. minut - Novi gol, a strelac je bio Neres. Pojačanje iz Ajaksa je pogodilo donji ugao gola Popovića. Sada je 3:2 za Ukrajince.

68. minut  - GOL! Sada je 2:2. Strelac je bio Ohi! Norveškom novajliji je ovo treći gol u trećem test meču.

67. minut - Ušao je i Krstičić, umesto Kataija.

65. minut - Rodić je centrirao sa desne, ali su Ukrajinci otklonili opasnost.

63. minut - Popović je istrčao ispred Tetea i glavom izbacio loptu. U nastavku akcije ipak nije bilo opasnosti po gol Popovića.

57. minut - GOL! Dragović je osvojio loptu na sredini terena. Živković je prošao po desnoj strani. U nastavku akcije, posle kornera, najbolje se u gužvi snašao Dragović i smanjio je na 2:1.

55. minut - Izašao je Eraković, a ušao Gajić.

54. minut - Presekli su Ukrajinci napad Zvezde. Na kraju je lopta stigla do Sudakova, koji je plasirao loptu, ali pored gola.

48. minut - Početna inicijativa Šahtjora, ali se Zvezda uspešno branila.

Stanković je uveo Živkovića. Izašao je Pičini. Trener "rudara" Roberto de Zerbi je promenio ceo tim.

Počelo je i drugo poluvreme.

Kraj poluvremena

42. minut - Ohi je pokušao glavom, ali je Trubin krajnjim naporom odbranio pokušaj u donji ugao. Loptu je prosledio takođe glavom, Rodić.

40. minut - Ohi je bio jedan na jedan sa golmanom, ali je uspešniji bio Trubin. Za sada je ovo bila najbolja šansa za crveno-bele. Ipak, i dalje je 2:0.

36. minut - Zbog starta ispred gola Šahtjora, nad Marlonom, Katai je dobio žuti karton.

35. minut - Ivanić je iznudio slobodan udarac na 20-ak metara od gola Šahtjora. Pobegao čuvaru koji ga je sapleo. Katai je izveo pa pogodio živi zid. Nije bio uspešniji ni iz popravnog.

28. minut - Katai je opet izveo korner sa desne strane. Rodić je pokušao iz daljine, ali samo za novi korner. Ovog puta se leve strane.

23. minut - Prvo je pokušao Ivanić sa desne strane, a onda i Katai sa distance. Ali je golman Ukrajinaca ipak uhvatio.

18. minut - Ponovo je Mudrik pobegao Pičiniju. Italijan je povukao Mudrika za dres. U nastavku, izveden je "slobodnjak". Lopta je pogodila prečku, odbila se u polje, a na loptu je natrčao Neres koji je ubacio u mrežu, u dalji ugao.

13. minut - Glavom je pogođena mreža Popovića. Posle centaršuta sa desne strane, Mudrik je pobegao Pičiniju i bez problema savladao čuvara mreže crveno-belih. Poveo je Šahtjor.

12. minut - Katai sa leve strane, ali lopta je otišla van terena.

9. minut - Srnić je pokušao sa desne strane, ali je bioi izblokiran. Korner je izveo Katai, ali lopta nije stigla do Ivanića na drugoj strani.

3. minut - Posle početnog pritiska "rudara", prvak Srbije se oslobodio.

Počela je utakmica.

FK Crvena zvezda
 

Poznata je i startna postava ukrajinskog tima.

Tako da će postava izgledati ovako: Popović, Pičini, Eraković, Dragović, Pankov, Rodić, Sanogo, Srnić, Katai, Ivanić i Ohi.

Igraće tri štopera, Eraković, Dragović i Pankov.

Na klupi su: Gordić, Gajić, Gobeljić, Đurić, Krstičić, Stanković, Lučić, Falko, Bakajoko, Ibrahim, Živković, Pavkov.

FK Crvena zvezda
 

Poznati su i sastavi za utakmicu koja će početi u 15 časova.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike