Danski golmani su noćna mora Mohameda Salaha! Egipćanin promašio drugi penal u Premijer ligi, Lester otvorio Sitiju put do trona!

28.12.2021

21:54

0

Autor: 24sedam

„Lisice“ minimalnim rezultatom srušile „redse“

Danski golmani su noćna mora Mohameda Salaha! Egipćanin promašio drugi penal u Premijer ligi, Lester otvorio Sitiju put do trona!
profimedia-0649655150 - Copyright Profimedia

Ukoliko Liverpul na kraju sezone ostane bez šampionske krune, jedan od najzaslužnijih za takav epilog biće golman Lestera Kasper Šmajhel. Danski čuvar mreže je u 15. minutu meča postao tek drugi golman u Premijer ligi koji je odbranio penal Mohamedu Salahu, usmerivši tako "lisice" ka velikoj pobedi protiv "redsa" - 1:0.

Zanimljivo, jedina dva penala koje je Salah promašio u Premijer ligi odbranili su danski golmani, pošto je pre Šmajhela to pošlo za rukom i Jonasu Leslu iz Hadersfilda 2017. godine.

U razmaku od samo dva dana Lester je pokazao dva potpuno različita lica. Pošto su sa "Etihada" ispraćeni sa šest lopti u mreži, "lisice" su se večeras naoštrile da sapletu drugog najvećeg favorita za premijerligaški tron i u tome na kraju uspele.

Trenutak odluke, posle promašenog penala Salaha, odigrao se u 59. minutu, kada je Ademola Lukman zatresao mrežu "redsa", ujedno im se osvetivši za bolnu eliminaciju iz Karabao kupa.

Podsetimo, Lester je pre samo šest dana vodio na "Enfildu" 3:1, da bi Minamino golom u petom minutu nadoknade vremena odveo meč u penal seriju, u kojoj su Klopovi izabranici na kraju slavili 5:4. Sada im je sreća "sa kreča" okrenula leđa...

Premijer liga, 20. kolo

Kristal Palas - Norvič 3:0
/Eduar 8p, Mateta 38, Šlup 42/
Sautempton - Totenhem 1:1
/Vord-Praus 25 - Kejn 41p/
Votford - Vest Hem 1:4
/Denis 4 - Souček 27, Bentama 29, Nobl 58p, Vlašić 90+2/ 
Lester - Liverpul 1:0
/Lukman 59/ 

Sreda
Čelsi - Brajton (20.30)
Brentford - Mančester siti (21.15)

Četvrtak
Everton - Njukasl (20.30)
Mančester junajted - Barnli (21.15)

Odloženo
Arsenal – Vulverhempton
Lids – Aston Vila

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike