Liverpul se vratio iz ponora i sa penala stigao do polufinala Karabao Kupa!

22.12.2021

22:20

0

Autor: 24sedam

Čelsi siguran protiv Brentforda, Totenhem eliminisao Vest Hem

Liverpul se vratio iz ponora i sa penala stigao do polufinala Karabao Kupa!
Tan2021-12-22_22443525_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Jon Super

Liverpul je prošao u polufinale engleskog Karabao Kupa pobedom nad Lesterom u penal seriji 5:4 (3:3). Gosti su imali prednost od 3:1, ali su „redsi“ uspeli da se vrate i na kraju prođu dalje.

Lester je bolje otvorio meč i poveo već u devetom minutu. Džejms Medison je proigrao Džejmija Vardija koji se dobro snašao i pogodio za 1:0. Isti igrač je samo četiri minuta kasnije uspeo da udvostruči prednost. Patson Daka je ovog puta bio u ulozi asistenta, a Vardi je u 13. minutu ponovo zatresao mrežu.

Ipak, nisu se predavali igrači Liverpuka. Igrao se 19. minut kada je Aleks Okslejd Čembrlen iskoristio proigravanje Roberta Firmina i smanjio na 2:1. Međutim, ''lisice'' su do poluvremena postigli još jedan pogodak. Džejms Medison je odličnim udarcem u 33. minutu postigao treći gol svog tima.

U drugom delu je usledio poptuni preokret. Najpre je u 68. minutu Takumi Minamino uposlio Dioga Žotu koji je uspeo da zatrese mrežu i tako vrati svoj tim u meč. 

Izjednačenje je stiglo u petom minutu nadoknade. Takumi Minamino je iskoristio sjajan pas Džejmsa Milnera i odličnim preciznim udarcem savladao Kaspera Šmajhela i tako obezbedio penale svom timu.

Prvi je za Lester šutirao Juri Tilemans i pogodio, a nakon njega Džejms Milner za Liverpul. Prvi igrač koji nije realizovao penal bio je Luk Tomas. Potom je Minamino imao šansu da pošalje svoj tim u narednu rundu, ali je šutirao preko gola. Kaomin Keleher je sjajno branio na ovom meču, pa je tako bilo i na penalima. Sjajni golman je odbranio i udarac Rajana Bertranda, nakon čega je Diogo Žota bio precizan i tako doneo svom timu polufinale.

Parovi polufinala su: Arsenal - Liverpul i Čelsi - Totenhem

Karabao Kup:

Liverpul - Lester 3:3 (5:4 nakon penala)
/Čembrlen 19, Žota 68, Minamino 90+5 - Vardi 9, 13, Medison 33/
Brentford - Čelsi 0:2
/Janson 80ag, Žoržinjo 85p/
Totenhem - Vest Hem 2:1
/Bergvajn 29, Moura 34 - Boven 32/

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike