EURO 2020. – 3. dan: Pandev ušao u istoriju, Arnautović stavio tačku na trijumf Austrije

13.06.2021

17:52 >> 21:08

0

Autor: Adam Štulić

U narednih mesec dana 24 selekcije boriće se za trofej prvaka Evrope

EURO 2020. – 3. dan: Pandev ušao u istoriju, Arnautović stavio tačku na trijumf Austrije
Copyright Profimedia

Fudbalska Evropa je na nogama. Danac Kristijan Eriksen je kolabirao na meču protiv Finske, što je obeležilo prve mečeve na šampionatu.

On se samo srušio na zemlju i brzom intervencijom doktora, igraču Intera je spasen život, i njegovo stanje je trenutno stabilno.

Prošlogodišnja pandemija virusa korona bila je jača od svih planiranih manifestacija, a izuzet nije bio ni, ovaj istorijski EURO, koji će po prvi put biti organizovan u 11 gradova.

Amsterdam, Baku, Bukurešt, Budimpešta, Kopenhagen, Glazgov, Minhen, London, Rim, Sevilja i Sankt Peterburg ugostiće 24 reprezentacije u Evropi, koje će se u narednih mesec dana boriti za zvanje najbolje selekcije na kontinentu.

Budite uz portal 24sedam i pratite najvažnija dešavanja i najnovije vesti sa prvenstva Evrope iz dana u dan.

Holanđani se kockali protiv Ukrajine

Veoma zanimljiv meč na zatvaranju trećeg dana prvenstva Evrope. Holanđani i Ukrajinci kombinovano su postigli pet golova, a kako su izabranici Andreja Ševčenka umalo šokirali Amsterdam posle velikog zaostatka pročitajte u izveštaju.

Arnautović stavio tačku

Završen je još jedan meč na EP. Posle dva gola u prvom poluvremenu (1:1) u drugom delu je Austrija postigla dva pogotka i savladala je Severnu Makedoniju.

Gregoriš je u 78. vratio prednost svom timu, da bi Arnautović u 89. minutu stavio tačku i obradovao Austrijance.

Poslednji meč dana igraće Holandija i Ukrajina, a upravo će Austrijanci igrati sa Holanđanima u narednom kolu, a Ukrajinci sa Makedoncima.

Pandev za izjednačenje

U toku je meč u Bukureštu između Austrije i Severne Makedonije. Austrijanci su poveli preko Lajnera u 18. minutu, ali je 10 minuta kasnije Pandev postigao gol za izjednačenje. Na taj način je legendarni napadač, koji se povlači iz reprezentacije posle ovog takmičenja, postao drugi najstariji igrač u istoriji koji je zatreseao mrežu na EP (37 godina i 321 dan). Najstraiji je Ivica Vastić koji je za Austriju dao gol protiv Poljske 2008. godine sa 38 godina i 257 dana.

Sterling – talija

Kada Rahim Sterling pogodi mrežu u nacionalnom dresu pobeda je zagarantovana. To je jedan od najzanimljivijih podataka iz današnjeg duela dva tima. Naime, do sada je 11 puta to činio i svaki put je njegova selekcija slavila. Dosadašnji rekorder bio je Martin Čivers (10/10).

Pobeda Engleske

Derbi je završen pobedom domaćina. Englezi su na svom stadionu savladali Hrvatsku sa 1:0. Jedini pogodak postigao je Rahim Sterling u 57. minutu.

Bez igrača Liverpula i Junajteda

Prvi put posle dugo na jednom velikom takmičenju u sastavu Engleske nema nijednog igrača iz Liverpula ili Mančester junajteda u startnoj postavi. Poslednji put se to dogodilo na EP 1992. godine u meču grupne faze protiv Francuske.

Sautgejt iznenadio sastavom

Derbi trećeg dana igra se na “Vembliju” gde Engleska dočekuje Hrvatsku. Selektor Geret Sautgejt je iznenadio sve postavom za ovaj duel.

Kanselo pozitivan na koronavirus

Reprezentativac Portugala Žoaoa Kanselo ima koronavirus i odmah je morao u izolaciju, što znači da je za fudbalera Mančester sitija Evropsko prvenstvo završeno, iako Portugal nije odigrao nijedan meč na šampionatu. Pročitajte dalje.

Za Kastanja završeno EP

Reprezentaciju Belgije na Evropskom prvenstvu u fudbalu zadesio je novi peh. Nakon što im je povređen jedan od najboljih igrača Kevina De Brujne, selektor Martinez ima novi problem.U meču sa Rusijom povredio se Timoti Kastanj, kada je u duelu sa Dalerom Kuzjajevim povredio oko i prema prvim informacijama, fudbaler Lestera moraće na operaciju očne školjke. Pročitajte dalje.

Kristijan se oseća bolje, stanje stabilno

Kristijan Eriksen, reprezentativac Danske koji je doživeo srčani zastoj na utakmici Evropskog prvenstva protiv Finske, oseća se bolje i u stabilnom je stanju. Tim povodom se oglasio doktor reprezentacije “Vikinga” koji je istakao da je stanje Eriksena stabino. Pročitajte dalje

Eriksen verovatno završava karijeru

Poznati engleski sportski kardiolog Sandžaj Šarma naveo je da nije izvesno da li će Kristijan Eriksen moći da nastavi fudbalsku karijeru. On ističe da on nije imao nikakvih srčanih problema dok je nastupao za Totenhem. Pročitajte dalje.

UEFA proglasila Danca “zvezdom” meča

Danski reprezentativac Kristijan Eriksen juče je bio životno ugrožen, ali na sreću preživeo je, zbog čega ga je UEFA proglasila “zvezdom meča” protiv Finske. Pročitajte dalje

 

Eriksen životno bio ugrožen

Doktor danske reprezentacije Morten Bosen objasnio šta se sve dešavalo sa fudbalerom u kritičnim momentima i da je Eriksen bio životno ugrožen

– Disao je i mogao sam da osetim njegov puls, ali onda se iznenada to promenilo. Kao što su svi videli, počeli smo da ga reanimiramo. Uspeli smo da ga vratimo. Pričao je sa mnom pre nego što je odveden u bolnicu – kazao je Bosen. Pročitajte dalje.

 

Belgija bez dva važna aduta otvara EURO

Ono što se naslućivalo prethodnih dana, u petak je dobilo i zvaničnu potvrdu. Belgijanci će prvi meč na prvenstu Evrope protiv Rusije igrati bez dve velike zvezde. Pročitajte ko i zbog čega nije sa ostatkom ekipe otputovao u Sankt Peterburg.

Potpuno očekivano – imamo prvog igrača koji je otpao zbog korone

Na dan početka takmičenja i pre debija na šampionatu, Rusija je bila prinuđena da menja. Pročitajte detalje.

Tumba očekuje iznenađenja, ali favoriti se znaju

Bivši selektor i trofejni trener Ljubiša Tumbaković slaže se sa svima kad su u pitanju favoriti, ali apsolutno očekuje neko iznenađenje poput onog koje su napravili Hrvati na prošlom Mundijalu. Pročitajte kompletnu Tumbinu analizu za naš portal.

Italija je glas, istorija, sudbina

U Rimu je sve spremno za otvaranje EURO 2020. Pred premijerni meč sa Turskom na “Olimpiku”, Italijani su objavili motivacioni video, kako bi dodatno ujedinili naciju oko Manćinijevih izabranika.

Idealna postava koja ne učestvuje na EP: Među 11 je i Srbin

Francuski “Ekip” sastavio je tim od 11 fudbalera koji će propustiti predstojeće Evropsko prvenstvo, a među njima je i srpski reprezentativac Sergej Milinković-Savić. Pogledajte i sami ko su najbolji fudbaleri koji neće biti učesnici EP u izboru uglednog lista.

Englezi su spemni

Englezi su spremni za EP. Na zvaničnom “tviter” nalogu predstavili su igrače koji će nositi dres “gordog albiona” na EURO.

Legendarni Stepi za 24sedam: Navijam za Nemce, ali Francuzi su prvi favoriti

Srpski fudbalski stručnjak Dragoslav Stepanović nema dilemu kod izbora tima za koji će da navija, jer, kako kaže za 24sedam, postoje samo dve himne na koje ponosno ustaje, ali kod pitanja finalista suočava se sa nekoliko nedoumica. Najveći favoriti za kontinentalni tron prošli su skener harizmatičnog stratega. Pročitajte u našem intervjuu ko bi mogao da ih ugrozi iz senke i od kojih igrača očekuje “bum”.

Italija igra opasan fudbal!

Na otvaranju EURO 2020, na rimskom “Olimpiku” (21.00) sastaju se ekipe Italije i Turske. Italijani su po tradiciji favoriti i u ovom meču i u borbi za titulu, ali Turci se po navici neće previše osvrtati na ambicije svojih rivala, pa bili oni i “azuri”. Pročitajte našu kompletnu analizu.

Ukrajinci naljutili Ruse, reagovala i UEFA

Iz središta Evropske fudbalske federacije poručeno je da je neprihvatljivo da na dresu Ukrajine budu odštampane aplikacije sa sloganima “Slava Ukrajini! Herojima slava!“, nastali u periodu Drugog svetskog rata, kao pozdrav članova „Organizacije ukrajinskih nacionalista“ i „Ukrajinske ustaničke vojske“, čiji lider je bio nacistički saradnik Stepan Bandera. Kompletna priča je na 24sedam.

GRUPA A
ITALIJA
TURSKA
VELS
ŠVAJCARSKA

GRUPA B
BELGIJA
DANSKA
RUSIJA
FINSKA

GRUPA C
HOLANDIJA
UKRAJINA
AUSTRIJA
SEVERNA MAKEDONIJA

GRUPA D
ENGLESKA
HRVATSKA
ČEŠKA
ŠKOTSKA

GRUPA E
POLJSKA
SLOVAĆKA
ŠPANIJA
ŠVEDSKA

GRUPA F
FRANCUSKA
NEMAČKA
MAĐARSKA
PORTUGALIJA

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike