Doktor danske reprezentacije: Bilo je jezivo, prvo je Eriksen disao, osetili smo njegov puls, a onda se promenilo: To je bila borba za život

13.06.2021

07:18 >> 10:17

0

Autor: Milan Nastić

Morten Bosen objasnio šta se sve dešavalo sa fudbalerom u kritičnim momentima

Doktor danske reprezentacije: Bilo je jezivo, prvo je Eriksen disao, osetili smo njegov puls, a onda se promenilo: To je bila borba za život
Copyright Profimedia.rs

Jezive scene su viđene juče na stadionu u Kopenhagenu kada se iz čistog mira srušio danski reprezentativac Kristijan Eriksen na teren.

U jednom trenutku i život mu je bio ugrožen, ali na sreću brzom intervencijom lekara prebačen je u bolnicu gde mu se stanje poboljšalo.

Pročitajte još

Tim povodom za Asošijeted pres , govorio je i danski doktor reprezentacije Morten Bosen koji je priznao da je Eriksen bio životno ugrožen.

– Disao je i mogao sam da osetim njegov puls, ali onda se iznenada to promenilo. Kao što su svi videli, počeli smo da ga reanimiramo. Uspeli smo da ga vratimo. Pričao je sa mnom pre nego što je odveden u bolnicu – kazao je Bosen.

U bolnicu u Kopenhagenu fudbaler je primljen u svesnom stanju, što je potvrdio i Fudbalski savez Danske.

Posle toga je navodno stupio u kontakt sa ekipom u svlačionici, dok se ona suočavala sa dilemom – vratiti se na teren ili odložiti sve za nedelju u podne.

– Neverovatno je šta su momci uradili. Vratili su se i u takvom stanju odigrali drugo poluvreme – rekao je selektor Danske Kasper Hjulmand, koji nije mogao da sakrije suze posle meča sa Finskom.

Velika zabrinutost bila je i kod doktora Intera, čiji je Eriksen fudbaler.

– U kontaktu smo sa Federacijom Danske, sa njihovim tim-menadžerom, doktorom. Još ništa ne znamo. Čuli smo šta je UEFA saopštila i svi smo srećni jer mu se stanje stabilizovalo. Ali to je sve što znamo – rekao je doktor Intera Pjero Volpi.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike