Crna čokolada, sirova hrana, joga, maraton... Zdrave navike britanske kraljevske porodice

22.11.2021

13:30

0

Princ Vilijam održava dobru formu uz 11-minutni trening koji ne zahteva opremu i razvijen je za Kraljevsko vazduhoplovstvo

Crna čokolada, sirova hrana, joga, maraton... Zdrave navike britanske kraljevske porodice
profimedia-0638011546 - Copyright Profimedia

Zbog užurbanog načina života i ritma koji moraju održavati, članovi britanske kraljevske porodice moraju da vode računa o svom zdravlju, zbog čega njihov svakodnevni život obiluje mnogim dobrim navikama.

Kraljica Elizabeta voli da jede crnu čokoladu

Profimedia
 

Prema priči nekadašnjeg kraljevskog kuvara Darena Mekgrejdija, kraljica voli crnu čokoladu. Ona nije obožavatelj drugih vrsta čokolade, jer preferira sadržaj kakaa od 60% i više. Tamna čokolada je mnogo zdravija alternativa mlečnoj i beloj čokoladi i ima mnogo dokazanih zdravstvenih prednosti. Među njima su snižavanje krvnog pritiska i poboljšanje funkcije mozga.

 

Kejt Midlton u svoju ishranu uključuje dosta sirove hrane

Profimedia
 

Vojvotkinja od Kembridža je veliki ljubitelj sirove hrane. Njeni favoriti često uključuju godži bobice i salatu od lubenice. Kako često konzumiranje sirove hrane, posebno voća i povrća, omogućava telu da dobije više hranljivih materija, ali i energije, vojvotkinja nema nameru da odustane od ovakvog režima ishrane.

Princeza Beatris je maratonka

Profimedia
 

Kada je istrčala Londonski maraton 2010. godine, princeza Beatris je postala prva osoba u istoriji britanske kraljevske porodice kojoj je to ikada uspelo. Od tada je trčala na mnogo trka, uglavnom u dobrotvorne svrhe.

Omiljeni doručak princa Čarlsa je jelo od jaja

Profimedia/Pixabay
 

U tvitu iz 2020. godine Klarens Hous je podelio sa javnošću jedan od omiljenih recepata princa Čarlsa - pečena jaja sa sirom. Recept se može napraviti sa jajima, bilo kojom vrstom britanskog sira, spanaćem, paradajzom i pavlakom.

Princeza Šarlot voli masline

Profimedia
 

Njena majka, vojvotkinja od Kembridža, otkrila je da Šarlot voli da jede masline za užinu. Iako bi izbor male princeze mogao biti pomalo neobičan za njen uzrast, masline su bitno zdravija alternativa slanim grickalicama.

Princ Vilijam uživa u kratkom, ali efikasnom treningu

Profimedia
 

Princ Vilijam održava dobru formu uz 11-minutni trening koji ne zahteva opremu i razvijen je za Kraljevsko vazduhoplovstvo. Njegov deda, princ Filip, takođe je uživao u ovoj jednostavnoj vanvremenskoj rutini sačinjenoj od pet vežbi koje ciljaju na sve grupe mišića.

Princ Hari pije svež sok i uzima suplemente

Printscreen/YouTube
 

Voli da se budi rano i započne dan dobrim treningom i svežim zelenim sokom. Takođe uzima suplemente koje mu preporučuje nutricionista.

Megan Markl praktikuje jogu

Profimedia
 

Tokom intervjua za „Best Health Magazine“ 2016. godine, vojvotkinja od Saseksa otkrila je da je vežbala jogu skoro celog života. Iako je priznala da je nevoljno prihvatila kada je prvi put započela jogu sa svojom majkom instruktorkom, u tridesetim je postala njena dnevna rutina.

Princeza Dajana je uživala da radi kako bi poboljšala svoje mentalno zdravlje

AP Photo/Herman Knippertz
 

Prema rečima njenog bivšeg ličnog trenera Dženija Riveta, princeza Dajana nije radila samo da bi ostala u formi, već da bi poboljšala svoje fizičko i mentalno zdravlje.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike