Ovim navikama kraljica Elizabeta duguje svoju dugovečnost

12.05.2022

15:30

0

Oslanjanje na rutinu

Ovim navikama kraljica Elizabeta duguje svoju dugovečnost
Tan2021-10-12_143723615_1 - Copyright Tanjug/AP

Britanska kraljica Elizabeta II jeste nedavno doživela nekoliko problema sa zdravljem, zbog čega je morala da se povuče sa otvaranja parlamenta, ali je i dalje neverovatno aktivna za svoje godine.

Jedan od razloga sigurno je i...

San dug 8 i po sati

Kraljičina rutina spavanja je tako jednostavna, ali tako efikasna, i ona je se pridržava svake noći.

Bili ljubitelji britanske kraljevske porodice ili ne, svi smo prilično fascinirani kraljicom Elizabetom i njenim elanom i radnom etikom jer se ispostavilo da bi njena rutina spavanja mogla biti samo jedna od njenih najboljih velnes tajni.

Očigledno, Njeno Veličanstvo uvek ide u krevet u isto vreme svake noći, u 23 sata, i spava osam i po sati - što znači da se budi u 7.30 ujutro.

Uvek čita pre spavanja, a važno joj je da se prošeta tokom dana, što joj takođe pomaže da uveče lakše zaspi.

Profimedia
 

Prema Everinight.com, kraljičina rutina spavanja i vežbanja izaziva najveće interesovanje na Internetu, i u proseku se pretražuje 136% više nego rutine svih drugih članova kraljevske porodice, uključujući Kejt Midlton i Megan Markl.

Vojvotkinja od Kembridža je na drugom mestu popularnosti kada su zdrave navike u pitanju, i ako se pitate - njena rutina spavanja je slična kraljičinoj. Navodno, ona ide u krevet u 10.30 svake večeri kako bi se dobro naspavala.

Profimedia
 

Poznato je da Njeno Veličanstvo voli da provodi vreme na otvorenom šetajući svoje pse i jašući konje, tako da sav taj svež vazduh bez sumnje doprinosi njenom snažnom imunološkom sistemu. Kraljica takođe jede zdravu, izbalansiranu hranu.

Kraljica ima tim talentovanih kuvara koji brinu o njenim ličnim obrocima. Bivši kraljevski kuvar Daren Mek Grejdi je ranije rekao da se kraljici svake nedelje šalje knjiga jelovnika u crvenom kožnom povezu, napisana na francuskom, koja sadrži širok izbor recepata.

Profimedia
 

Doručak pre doručka

Izvori bliski kraljevskoj porodici kažu da Elizabeta II počinje svoj dan sa Earl Grey čajem, bez mleka i šećera i komadićem keksa. Zatim uzima glavni doručak u svojoj privatnoj trpezariji koji čine pahuljice, jogurt, tost i marmelada.

Kraljica takođe voli ribu za doručak, kako je otkriveno u „Večeri u Bakingemskoj palati“, knjizi zasnovanoj na dnevnicima i ličnim sećanjima kraljevskog sluge Čarlsa Olivera.

Stvari su jednostavne i kada je ručak u pitanju. Kraljica često uživa u tanjiru ribe i povrća i kao i ostatak porodice trudi se da izbegava skrob, odnosno testenine i krompir. „Za glavno jelo voli i divljač, biftek sa viski sosom od pečuraka,“, otkrio je Daren.

Profimedia
 

Ukusi kraljičine večere su raznoliki i uključuju kombinaciju mesa ili ribe i povrća.

Za dezert, voli jagode iz Balmorala i bele breskve koje se uzgajaju u zamku Vindzor, navodi Indipendent. Takođe, je slaba na čokoladu. Daren je rekao: „Ona je apsolutno čokoholičarka. Sve što stavimo na jelovnik sa čokoladom, ona bi izabrala“.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike