Markus (21) je "šaptač kravama": Uči goveda cirkuskim trikovima (VIDEO)

09.04.2022

07:30

0

Autor: M. Vu.

Ovaj 21-godišnjak ima veoma blizak odnos sa svojim životinjama

Markus (21) je "šaptač kravama": Uči goveda cirkuskim trikovima (VIDEO)
Ilustracija - Copyright Profimedia

Markus Holcman (21) nekoliko godina uspešno trenira goveda trikovima. Zovu ga i “šaptač kravama”.

Markus  je stao pored Eme, miluje je po vratu i kaže joj: "Mila moja". Ema je visoka koliko i Markus i verovatno ima preko 600 kilograma. Ova krava ima šest godina. On je uspeo da na svojoj farmi nauči kravu da se popne na malu platformu. Životinju je naučio da sedne, i da da jednu pa drugu nogu. Kaže da mu je to hobi.

Ovaj 21-godišnjak ima veoma blizak odnos sa svojim životinjama. On ih je pripitomio, mazi se sa njima i čak poziva strance da to učine.

Holcman je nekim životinjama držao lekcije koje inače izvode konji u cirkusima: klečanje, komplimenti, skakanje na postolje, „sedište za pasulj”.


- Stoka je potcenjena. Krave mogu biti sjajni partneri kao i konji - rekao je Holcman. - Vidite konja koji se zove Princ. Njega držim u slobodnom prostoru na farmi, ali taj konj postaje agresivan kada primeti da su pripadnici njegove vrste oko njega. Zato sam ga odvojio od njih i polako ga navikao na kravu, naravno, sa uspehom.

 

 

Kada mazi životinje i priča o njima, Markus, objašnjava kako da je uspeo da protumači šta znači kada Emi zabaci uši. Takođe tvrdi da vo Hugo ne voli kada ga uči trikovima, ali da mu je Ema posebna.

- Sa njom sam jednom prilikom pešačio od Bavarske do Hanovera. Bilo je to pre tri godine. I dok sam se sa njom družio, shvatio sam da žeim da započnem sopstveni biznis.

Na Instagramu ga prati 13.000 ljudi

Markus takođe dobija ohrabrenje za svoj rad na društvenim mrežama. On kaže da voli da deli svoje slike maženja sa stokom. Ima preko 13.000 pratilaca na Instagramu. On je svestan dometa, kaže Holcman. Ali on sebe ne vidi kao uticajnog.

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike