Za neke je život stvarno lep: Najmlađi milijarder na svetu ima samo 18 godina

08.04.2021

14:30

0

Autor: Slavica Kalaba

Mladi Nemac je od oca nasledio 3,3 milijarde evra

Pixabay

Nemac Kevin David Leman ima samo 18 godina i bogatstvo od 3,3 milijarde evra. Tinejdžer je bogatstvo nasledio od oca koji je suvlasnik poznatog lanca drogerija „Dm“.

Njegov otac Ginter je na njega preneo 50% udela u drogerijama kada je imao 14 godina, ali je pod starateljstvom ostao do njegovog 18. rođendana. Kevin je u septembru postao punoletan i od tada je najmlađi milijarder na svetu.

Kako prenosi Forbs, ni Kevin David, kao ni njegov otac, ne učestvuje aktivno u upravljanju ovom velikom kompanijom.

„Dm“ je osnovan 1974. godine i vodeći je lanac drogerija u Nemačkoj. Prema podacima dostupnim na njihovoj veb stranici, samo u Nemačkoj upošljava više od 41.000 ljudi u 2.000 trgovina širom države.

Na drugom mestu po bogatstvu među najmlađim milijarderima je 24-godišnji Vang Zelong iz Kine koji ima bogatstvo vredno 1,5 milijardi dolara. On je nasledio udeo u kompaniji koja se bavi proizvodnjom pigmenta titan-dioksida, beleg pigmenta koji se koristi u premazima, plastici, mastilu i drugim materijalima.

Pixabay

Na trećem i četvrtom mestu su Norvežanke, sestre Andresen, 24-godišnja Aleksandra i 25-godišnja Katarina. Svaka od njih ima bogatstvo od 1,4 milijarde dolara. One imaju udeo u vlasništvu u porodičnoj investicionoj kompaniji „Ferd“ koja je vredna nekoliko milijardi dolara. Njihov otac i dalje vodi posao.

„Forbes“ na svoju listu milijardera stavlja samo one osobe čije bogatstvo premašuje više od milijardu dolara. Prema njihovim podacima, u svetu ima više od 2.775 milijardera, odnosno ima ih više nego ikada pre.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

Pročitajte i ovo:

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Povezane vesti