Bizarna igrica za mobilni: Raj ili pakao za istorijske ličnosti među kojima je i Hitler

11.07.2021

17:00 >> 17:57

0

Do sada je igrica preuzeta više od milion puta

Bizarna igrica za mobilni: Raj ili pakao za istorijske ličnosti među kojima je i Hitler
Copyright Printscreen

Više od milion puta je do sada preuzeta aplikacija koja se zove “Sudnji dan: Božji anđeo. Raj ili pakao?” u kojoj se sudi istorijskim ličnostima među kojima je i Adolf Hitler.

Korisnici igre, na osnovu onoga što su činili u životu, šalju različite istorijske ličnostu u raj ili pakao. Jedan od likova kojem treba suditi je lider nacističke Nemačke i diktator Adolf Hitler, koji je u igrici prikazan kako stoji ispred ćelije pune zatvorenika i obaveštava korisnike da je “okupio i ubio milione ljudi u koncentracionom logoru”.

Pročitajte i ovo:

U drugoj sceni Hitler je prikazan kako se “vozi na tenku”, dok je u još jednoj sceni viđen kako drži bebu plavih očiju i kose, sa natpisom koji ukazuje na njegovu ideju formiranja “arijevske rase”.

Sve ovo je izazvalo reakciju jevrejskih grupa u Australiji, piše “Dejli Mejl Australija” i sda se čeka reakcija Gugla i Epla.

Predsednik australijske Komisije za borbu protiv kleveta, Dvir Abramovič, kaže da zloupotreba holokausta ne može biti vulgarnija”.

– Nema ničeg smešnog ni zabavnog u čudovištu poput Hitlera, odgovornom za istrebljenje šest miliona Jevreja, uključujući 1,5 miliona dece.

Pročitajte i ovo:

Abramovič je pozvao i kompanije Gugl i Epl da “odmah povuku ponižavajuću igru sa svoje platforme i izvinu se”, ističući da ne razume razlog zbog čega je igrica uopšte i odobrena.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike