Kako sprečiti da iOS Photo app prikazuje ono čega ne želite da se sećate

27.05.2022

09:11

0

Autor: 24sedam

Nekad fotografija sa vašim bivšim može da vam pokvari dan

Kako sprečiti da iOS Photo app prikazuje ono čega ne želite da se sećate
emotikoni - Copyright Pixabay

Apple-ova aplikacija Photos ima funkciju Memories koja vam prikazuje algoritamski odabrane kolekcije fotografija i video zapisa — na osnovu različitih faktora kao što su datumi, praznici ili mesta koja ste posetili. Ove uspomene se mogu pojaviti putem obaveštenja ili možete da proverite neke kolekcije u odeljku For You u aplikaciji Photos. A ponekad će uključiti ljude koje ne želite ponovo da vidite. Ako želite da se osoba ređe ili uopšte ne pojavljuje u vašim Memories, to možete lako da uradite:

Pexels
 

Otvorite Photos aplikaciju na svom iPhone-u ili iPad-u. Idite na bilo koju fotografiju sa osobom čije fotografije želite da izbegnete. Dodirnite dugme Share u donjem levom uglu. Pomerite se nadole i izaberite opciju Feature This/a Person Less. Možete da izaberete Feature This Person Less ili Never Feature This Person.

Pexels
 

Resili ste problem i sada tu osobu nećete često viđati u svojim uspomenama na fotografije. Štaviše, to možete da uradite i za određena mesta ili datume. Za to, idite na odeljak For You u aplikaciji, dodirnite meni sa tri tačke u memoriji i izaberite Feature Less. Videćete opcije poput See This Place Less i See This Date Less. Izaberite jedan prema vašim željama. Nadamo se da smo vam pomogli.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike