Nećete verovati: Luksuznim balonom možete ići do Svemira

25.04.2022

13:30

0

Brod Neptun je džinovski balon koji će turiste odvesti oko 30 kilometara iznad površine Zemlje

Nećete verovati: Luksuznim balonom možete ići do Svemira
Screenshot_60 - Copyright PrintscreenuTube Space Perspective

Baloni su predstavljeni kao bolje opcije za svemirski turizam zahvaljujući nežnijim i dugotrajnijim putovanjima koja ne zahtevaju obuku. Sada postaje jasnije kako će izgledati jedna vožnja svemirskim balonom.

PrintscreenuTube Space Perspective
 

Svemirski brod Neptun je džinovski balon koji će turiste odvesti oko 30 kilometara iznad površine Zemlje. Unutrašnjost balona izgleda kao plutajući salon, a ne svemirska letelica.

Fokus je stavljen na dizajnirana udobna, naslonjena sedišta koja se mogu konfigurisati za grupne događaje ili za večeru za parove. Možete da dobijete hranu i usluge u baru, da se povežete na WiFi, da čitate informacije na interaktivnim ekranima, da prilagodite osvetljenje i da posmatrate Zemlju sa teleskopa.Takođe, postoji luksuzni toalet sa prozorima i naravno jedinstven pogled od 360 stepeni.

PrintscreenuTube Space Perspective
 

Kompanija tvrdi da je ovo jedina opcija sa nultom emisijom i obećava ekološki prihvatljivu konstrukciju koja uključuje vrh napravljen od recikliranog materijala. Takođe i drugi održivi materijali će se koristiti u celoj kapsuli.

Kao i kod drugih projekata ranog svemirskog turizma, cena je veoma zanimljiva. Kompanija Space Perspective zahteva cenu od 125.000 dolara po ulaznici uz depozit od 1.000 dolara za rezervaciju koji se vraća.

PrintscreenuTube Space Perspective
 

Prvi plaćeni letovi se ne očekuju ni do kraja 2024. godine. Takođe, ako sada rezervišete, možete leteti tek 2025. godine. Ipak ova cena je i dalje mnogo pristupačnija od letova svemirske kompanije Virgin Galactic čije se cene kreću oko 450.000 dolara.

PrintscreenuTube Space Perspective
 

Kompanija kaže da je do danas prodala 600 karata. Kao takva, ovakva ponuda bi se mogla smatrati velikim korakom za svemirski turizam. Sigurno još uvek nije pristupačna za široku upotrebu po ovim cenama, ali većem broju ljudi pruža se prilika da vide Zemlju sa velikih visina.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike