Sada i muškarci mogu da budu trudni! Novi emotikon za ajfon korisnike

19.04.2022

12:30

0

Korisnici iPhone-a širom sveta primetili su nekoliko novih emotikona, poput rodno neutralne trudnice

Sada i muškarci mogu da budu trudni! Novi emotikon za ajfon korisnike
Copyright Foto: 24sedam/Katarina Mihajlović

Pored trudnih emotikona nalazi se još jedna ikona bez pola koja prikazuje osobu sa krunom, a koja je već dodata postojećim emotikonima kralja i kraljice.

Emotikoni dolaze sa pet različitih nijansi kože koje korisnici mogu da biraju pritiskom na ikonu na tastaturi.

 

Ažuriranje sistema je takođe dovelo do dodavanja nekoliko drugih emotikona, uključujući lice koje se topi, grickanje usne, disko kuglu, pasulj, trol... Epl je prvi put objavio emotikone za trudnice u januaru kao deo opšteg ažuriranja sistema. U martu su se pridružili punom skupu emotikona uključenih u najnovije ažuriranje iPhone-a.

 

Ikone trudnog muškarca i trudne osobe nisu prvi emotikoni koji uključuju rodove koje je objavio Epl. Kompanija je 2019. godine dodala nekoliko istopolnih parova i rodno neutralnih emotikona na korisničke tastature.

Ažuriranje iPhone-a za iOS 15.4 takođe je uključivalo nekoliko novih funkcija, kao što je mogućnost korišćenja ID-a lica sa maskom, integracija teksta uživo sa beleškama i podsetnicima i novi ekran za potvrdu identiteta Apple Pai-a. Da biste osigurali da vaš ajfon uređaj ima ove nove emotikone, korisnici moraju da se uvere da je njihov telefon u potpunosti ažuriran na najnoviju verziju iOS-a.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: globalnews.ca

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike