Instagram vratio opciju koju je ukinuo još 2016. godine: Mnogi će se obradovati

24.03.2022

20:07

0

Fid je prvobitno promenjen 2016. godine kada je algoritam počeo da odlučuje o tome šta se pojavljuje na početnoj stranici

Instagram vratio opciju koju je ukinuo još 2016. godine: Mnogi će se obradovati
instagram-gf39c8aa44_1280 - Copyright Pixabay


Instagram je odlučio da obraduje svoje korisnike opcijom koja je ukinuta još 2016. godine.

Popularna mreža u vlasništvu Mete je potvrdila da će opcija hronološkog fida biti dostupna svim korisnicima na iOS-u i Android-u od 23. marta.

Fid je prvobitno promenjen 2016. godine kada je algoritam počeo da odlučuje o tome šta se pojavljuje na početnoj stranici. Instagram je smatrao da bi korisnici radije voleli da im se prikazuju stvari prilagođene ukusu, umesto da prikazuju najnovije fotografije i video snimci. I sve to bez mogućnosti prebacivanja između režima.

Međutim, ovaj potez i nije bio tako popularan koliko se kompanija nadala, pa je Instagram sada odlučio dati dve opcije - Praćenje i Omiljeno, koje se mogu podesiti da prikazuju objave hronološki.

 

 

Konačno sloboda izbora

Najbolje od svega je što novi fid ne zahteva od vas da idete u App Store ili Plej prodavnicu da biste ažurirali aplikaciju, već bi trebalo da se sam pojavi u aplikaciji uskoro.

To je dobrodošla promena i mnogi su želeli da se kompanija vrati na hronološki feed od kada su promene stupile na snagu 2016. godine.

- Već neko vreme radimo na različitim načinima da ljudima damo veću kontrolu nad svojim iskustvom. Ovo je jedna od mnogih stvari koje menjamo kako bismo ljudima dali više izbora - objasnio je portparol Instagrama za TechRadar. - Uz to, mislimo da je važno dati ljudima izbor – pa im pružamo više opcija u fidu da prilagode svoje iskustvo.

Youtube/60 Minutes/RT; Profimedia
 

 

Postoji mala napomene kada je hronološki fid u pitanju. Trenutno ne možete da je postavite kao podrazumevanu opciju. Portparol Instagrama je prokomentarisao ovu odluku.

- Dajemo nove opcije unutar fida kako bismo ljudima dali više kontrole i izbora. Fid će ostati mešavina sadržaja koji vidite danas. Rangirani sadržaj od ljudi koje pratite i preporučeni sadržaj koji bi vam se mogao dopasti.

Šest godina je dug period za tehnologiju, posebno kada su u pitanju društvene mreže. Od tada smo videli nove opcije na Instagramu kao što su  „Stories“ i „Reels“, kao i mogućnost pristupa platformi sa računara. Međutim, verzija za računar će sačekati neko vreme hronološki fid.

 

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike